ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

«Είμαι ζωντανή» – Το viral βίντεο βασισμένο στην ιστορία της άτυχης Ελένης Τοπαλούδη (βίντεο)

«Είμαι ζωντανή» – Το viral βίντεο βασισμένο στην ιστορία της άτυχης Ελένης Τοπαλούδη (βίντεο)

Λίγες ημέρς μετά την άγρια δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη δημοσιεύτηκε ένα βίντεο με τίτλο «Είμαι ζωντανή» και έγινε viral στα ελληνικά social media.

Είναι όμως και η αφορμή για να ξεσπάσει ένα κίνημα με τίτλο: ΕΙΜΑΙ ΖΩΝΤΑΝΗ!

Η δημιουργός του βίντεο και παιδαγωγός Μαρία Καλογεροπούλου εξήγησε πως κατέληξε στην δημιουργία του βίντεο:

«Έκανα το βίντεο ΕΙΜΑΙ ΖΩΝΤΑΝΗ από συναισθηματική φόρτιση της στιγμής για τον άδικο χαμό της Ελένης. Επειδή ακόμα μία νέα γυναίκα βιάστηκε και χάθηκε. Το βίντεο συγκίνησε εκατοντάδες κοπέλες απ’ όλη την Ελλάδα που άρχισαν να μου στέλνουν προσωπικά μηνύματα συμπαράστασης και να ζητούν να κάνουμε όλες μαζί κάτι γι’ αυτό. Μια κινητοποίηση, μια πορεία προκειμένου να δείξουμε στην κοινωνία ότι υπάρχουμε, ότι θέλουμε να συνεχίσουμε να ζούμε χωρίς φόβο. Για την Ελένη και κάθε Ελένη!

Την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου στις 18:00 συγκεντρωνόμαστε στην Καπνικαρέα κοπέλες και γυναίκες απ’ όλη την Ελλάδα για να δηλώσουμε ότι υπάρχουμε, ότι θέλουμε να ζούμε χωρίς φόβο. Η έμφυλη βία είναι θέμα του Κράτους και πρέπει το πολιτικό σύστημα να αρχίσει να την λαμβάνει υπόψη, να λαμβάνει υπόψη τα θέματα του μισού πληθυσμού της χώρας. Έχουμε δικαίωμα στην αυτοδιάθεση του σώματος, στην ελευθερία της έκφρασης και της συναίνεσης και κανείς δεν πρέπει να ενθαρρύνεται να έχει εξουσία πάνω στο γυναικείο σώμα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με αφορμή τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, η ομάδα του «ΕΙΜΑΙ ΖΩΝΤΑΝΗ» καλεί την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου στις 18:00 κοπέλες και γυναίκες από κάθε γειτονιά της Αθήνας να συναντηθούν στην Καπνικαρέα για να δηλώσουν την ύπαρξή τους δημόσια!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.