ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Νέα στοιχεία από την δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη: Οι εικόνες από το βανάκι του «τρόμου» περιπλέκουν τα πράγματα

Νέα στοιχεία από την δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη: Οι εικόνες από το βανάκι του «τρόμου» περιπλέκουν τα πράγματα

Η Ελένη Τοπαλούδη βρήκε φρικτό θάνατο στα βράχια παραλίας στη Ρόδο και οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία, δίνουν μάχη για να αποφύγουν τα ισόβια. Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται και πολλά κομμάτια στο παζλ της υπόθεσης συμπληρώνονται. Κάποια άλλα όμως παραμένουν κενά, την ώρα που τα αναπάντητα ερωτήματα βασανίζουν τους αξιωματικούς που χειρίζονται τις έρευνες.

Ελένη Τοπαλούδη: Το φονικό σίδερο της δολοφονίας

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σίδερο με το οποίο χτυπήθηκε βάναυσα η άτυχη κοπέλα, εντοπίστηκαν αποτυπώματα αλλά, το κυριότερο, ίχνη DNA. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές τόσο τα αποτυπώματα όσο και το γενετικό υλικό ανήκουν στον 19χρονο Αλβανό κατηγορούμενο.

Βάσει των ίδιων πληροφοριών, η αναφορά για την εύρεση γενετικού υλικού του 19χρονου στο “φονικό” σίδερο εμπεριέχεται στην έκθεση της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Αστυνομίας, που διαβιβάσθηκε στο λιμεναρχείο της Ρόδου, το οποίο χειρίστηκε προανακριτικά την υπόθεση.

“Βρείτε το σίδερο και θα διαπιστώσετε την αλήθεια”
Οι έρευνες για το φονικό σίδερο, ξεκίνησαν μετά την κατάθεση που έδωσε ο 21χρονος Ροδίτης. Κάποια στιγμή είπε στους αστυνομικούς, πως όταν βρεθεί το σίδερο, θα φανεί από τα αποτυπώματα πως εκείνος δεν είχε εμπλοκή. Για την ώρα πάντως οι Αρχές δεν καταλήγουν σε συμπεράσματα. Το ότι βρέθηκε γενετικό υλικό του 19χρονου δεν σημαίνει αυτόματα πως εκείνος είναι ο δράστης της επίθεσης.

Μπορεί άλλωστε να υποστηρίξει πως εκείνος το έπιασε τελευταίος για να το πετάξει στη θάλασσα, αφού πρώτα το είχε καθαρίσει ο 21χρονος. Στην κατ’ αντιπαράσταση εξέτασης ενώπιον της ανακρίτριας, ο Ροδίτης είχε πει πως εκείνος καθάρισε και αυτός (ο 19χρονος) πήγε να πετάξει τα πράγματα.

Κανείς από τους δύο δεν παραδέχεται ότι χτύπησε την Ελένη Τοπαλούδη με το σίδερο. Ο ένας τα ρίχνει στον άλλον. Και οι δύο δηλώνουν ότι παρασύρθηκαν χωρίς να καταλάβουν τις προθέσεις του άλλου και βρέθηκαν μπλεγμένοι.

Οι κατηγορούμενοι για το φονικό σίδερο

Προβληματίζουν οι εικόνες με το βανάκι
Η εκπομπή “Μαζί σου” στον ΣΚΑΪ με την Τατιάνα Στεφανίδου, έδειξε εικόνες από το βανάκι που χρησιμοποίησαν οι κατηγορούμενοι, τη νύχτα της δολοφονίας. Είναι το λευκό βανάκι που ανήκει στον πατέρα του 21χρονου Ροδίτη. Το όχημα με το οποίο πήγαν την Ελένη Τοπαλίδου στο διαμέρισμα και αργότερα τη μετέφεραν σοβαρά τραυματισμένη στην παραλία, όπου και την πέταξαν στη θάλασσα.

Στα πλάνα βλέπουμε ότι στην καρότσα υπάρχει μια τάβλα, που δεν επιτρέπει σε κάποιον να καθίσει. Πώς είναι δυνατόν ο ένας από τους δύο να έκανε όλη αυτή την απόσταση μέχρι την παραλία ανεβασμένος εκεί; Επιπλέον τη νύχτα της δολοφονίας, κάμερα ασφαλείας είχε καταγράψει το βανάκι χωρίς να διακρίνεται άτομο στην καρότσα του. Πήγαν και οι δύο κατηγορούμενοι στο αρχικό ραντεβού με την 21χρονη ή μήπως ο ένας από τους δύο την περίμενε στο διαμέρισμα; Ερωτήματα που ακόμα δεν έχουν απαντηθεί. Δείτε το αναλυτικό ρεπορτάζ της εκπομπής “Μαζί σου”.

Οι κατηγορούμενοι για το έγκλημα στη Ρόδο

Από την πρώτη στιγμή τόσο ο 19χρονος Αλβανός, όσο και ο 21χρονος Ροδίτης αρνούνται ότι σκότωσαν τη φοιτήτρια. Τα ρίχνουν ο ένας στον άλλον για το έγκλημα και υποστηρίζουν ότι φοβήθηκαν να αντιδράσουν. Κανείς τους δεν παραδέχεται ότι χτύπησε την Ελένη Τοπαλούδη και ότι την πέταξε στα βράχια, όπου βρέθηκε νεκρή. Και οι δύο δηλώνουν ότι παρασύρθηκαν χωρίς να καταλάβουν τις προθέσεις του άλλου και βρέθηκαν μπλεγμένοι. Σε αυτό το πλαίσιο κινήθηκαν και στην κατ’ αντιπαράσταση εξέταση ενώπιον της ανακρίτριας.

Ήταν η μοναδική φορά μέχρι σήμερα που βρέθηκαν ενώπιος ενωπίω, μετά το έγκλημα που συγκλόνισε τη χώρα. Και οι δύο συμφώνησαν σε λίγα και διαφώνησαν σχεδόν σε όλα. Ο 19χρονος έλεγε πως την σκότωσε ο 21χρονος και πως θα έχει τύψεις που δεν θυσίασε τη ζωή του για να σώσει την Ελένη Τοπαλούδη και ο Ροδίτης, γόνος γνωστής οικογένειας του νησιού, υποστήριζε πως δράστης του εγκλήματος είναι ο νεαρός Αλβανός.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο ίδιος όπως έλεγε φοβήθηκε να αντιδράσει επειδή δέχθηκε απειλές από τον 19χρονο και επειδή όπως φέρεται να είπε, πίστευε πως θα πήγαιναν την κοπέλα σε νοσοκομείο. Κάτι τέτοιο δεν έγινε και το τέλος για την Ελένη Τοπαλούδη ήταν τραγικό και αναπόφευκτο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.