Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας: Με 18 διμοιρίες ΜΑΤ μιλάει απόψε ο Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη!

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας: Με 18 διμοιρίες ΜΑΤ μιλάει απόψε ο Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη!

Σε αναστάτωση βρίσκεται από το πρωί η Θεσσαλονίκη ενόψει της άφιξης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για την ομιλία του σε πολιτική εκδήλωση -όπως την χαρακτηρίζουν από το ΣΥΡΙΖΑ- στο Παλαί ντε Σπορ.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Μπορεί να είναι κλισέ η λέξη «αστακός», αλλά πως αλλιώς να χαρακτηριστεί η πόλη της Θεσσαλονίκης όταν για ένα απόγευμα θα βρεθούν στην πόλη:

  • 2.000 αστυνομικοί,
  • 18 διμοιρίες των ΜΑΤ,
  • άνδρες της ΟΠΚΕ,
  • drones και ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ.,
  • οι δύο Αύρες, τα ειδικά οχήματα εκτόξευσης νερού της ΕΛΑΣ.

Συγκεντρώσεις και λουκέτο στο ΑΠΘ

Δύο συγκεντρώσεις που είναι προγραμματισμένες για σήμερα, θα γίνουν με αφορμή την ομιλία Τσίπρα. Στις 19:00 συγκέντρωση στον Λευκό Πύργο, ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών έχουν προγραμματίσει ομάδες ατόμων, μέσω διαδικτύου. Την ίδια ώρα στην πλατεία Καμάρας , άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην πόλη.

Το ΑΠΘ με ανακοίνωση του γνωστοποιεί πως, δεν θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές λειτουργίες στα κτίρια της κεντρικής Πανεπιστημιούπολης μετά τις 17:00 το απόγευμα. Όλες οι είσοδοι των κτιρίων που γειτνιάζουν με τις οδούς Αγίου Δημητρίου, Εθνικής Αμύνης και Εγνατία, όπως και οι καγκελόπορτες της περίφραξης προς τις οδούς αυτές θα κλειδωθούν μετά τις 17:00 για λόγους ασφαλείας.

Τώρα φωνάζει ο ΣΥΡΙΖΑ για τις αντισυγκεντρώσεις

Δημιουργεί πάντως αίσθηση το γεγονός ότι ενώ η ΝΔ είχε προαναγγείλλει για σήμερα το βράδυ την έναρξη του Συνεδρίου της, ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να κάνει κομματική ομιλία στη Θεσσαλονίκη την ίδια ώρα.

Μάλιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τάχθηκε κατά των αντισυγκεντρώσεων! Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης, διευκρίνισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν ανεβαίνει σήμερα στη συμπρωτεύουσα με την ιδιότητα του πρωθυπουργού αλλά θα συμμετάσχει σε μια πολιτική συγκέντρωση του κόμματός του. Σημείωσε μάλιστα πως ουδέποτε στις επισκέψεις του Αλέξη Τσίπρα ως πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη υπήρξαν αντιδράσεις για τους πολίτες που διαδήλωναν κατά της κυβερνητικής πολιτικής.

«Δεν αξίζουν στη Θεσσαλονίκη λαϊκές εκδηλώσεις που δεν σκοπεύουν στη διατύπωση διαμαρτυρίας αλλά σκοπεύουν στο να εμποδίσουν ένα πολιτικό κόμμα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανακόπουλος προσθέτοντας:

«Οι αντισυγκεντρώσεις είναι πρακτικές που δεν μπορούμε να δεχτούμε. Πώς θα σας φαινόταν εάν ο ΣΥΡΙΖΑ έστηνε μια αντισυγκέντρωση για τα μηνύματα που θα στείλει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Συνέδριο της ΝΔ;» διερωτήθηκε ολοκληρώνοντας το σκεπτικό του.

Κινητοποιήσεις από την Κουμουνδούρου με SMS για να πάει κόσμος

Είναι προφανές ότι στόχος της αποψινής ομιλίας Τσίπρα είναι να εξομαλύνει το κλίμα στη βόρεια Ελλάδα που «βράζει» εξαιτίας της Συμφωνίας των Πρεσπών. Και επειδή στην κυβέρνηση φοβούνται ότι η προσέλευση θα είναι πολύ μειωμένη, ναυλώθηκαν πούλμαν από όλη την Ελλάδα με οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ που θα καταφθάσουν στην ομιλία του πρωθυπουργού απόψε.

Το sms που στέλνουν οι οργανώσεις στα μέλη και του οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Θεσσαλονίκη αποκάλυψε μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ο Στάθης Παναγούλης.

«Φεύγει πούλμαν για Θεσσαλονίκη Παρασκευή 7 το πρωί και επιστρέφει μετά την ομιλία ή την επομένη το πρωί. Όσοι και όσες επιθυμείτε δηλώστε το, είναι δωρεάν η μετακίνηση. Πρέπει να γίνει μεγάλη συγκέντρωση για επικοινωνιακούς λόγους και για λόγους ασφαλείας. Επικοινωνήστε μαζί μου στο τηλέφωνο…». Αυτό ήταν το μήνυμα αποκάλυψε ο κ. Παναγούλης μιλώντας στον 104,6.

Σύμφωνα με τον διαγραφέντα από τον ΣΥΡΙΖΑ βουλευτή «απ’ ό,τι υπολογίζω γύρω στα 100 πούλμαν από 50 άτομα το καθένα θα έφευγαν από την Αθήνα».

Παρόλα αυτά σημείωσε ότι «έχουν να φάνε τέτοια φόλα από τη Λάρισα και πάνω που δεν το περιμένουν στις εκλογές» εκτιμώντας ότι «σε κανένα νομό της Βόρειας Ελλάδας δεν θα περάσει το 10% ο ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Μπουτάρης κατέβασε τις αφίσες του Τσίπρα

Χθες συνεργεία του δήμου Θεσσαλονίκης κατέβασαν από τις κολώνες αφίσες και μπάνερ για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη.

Από το βράδυ της Τετάρτης οι κεντρικοί δρόμοι της πόλης γέμισαν από αφίσες και μπάνερ για την ομιλία Τσίπρα, με αποτέλεσμα ο δήμος Θεσσαλονίκης να προχωρήσει σε διαδικασία αφαίρεσής τους.

Όπως δήλωσε στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη» ο εντεταλμένος σύμβουλος Καθαριότητας Λάζαρος Ζαχαριάδης, έδωσε εντολή σε συνεργεία του δήμου να ξεκρεμάσουν ό,τι έχει τοποθετηθεί πάνω στις κολώνες φωτισμού, ενώ εντός της ημέρας θα βγει και γερανοφόρο όχημα του δήμου να συνδράμει στην αποξήλωση των μπάνερ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Υπάρχει κανονισμός του δήμου που απαγορεύει την αφισοκόλληση και την τοποθέτηση διαφημιστικού υλικού στις κολώνες», ξεκαθαρίζει ο κ. Ζαχαριάδης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.