ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Μετά τα νησιά άρχισαν την προπαγάνδα και για το πέρασμα του Έβρου οι Τούρκοι μέσου του HRW

Μετά τα νησιά άρχισαν την προπαγάνδα και για το πέρασμα του Έβρου οι Τούρκοι μέσου του HRW

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW) ανέφερε ότι η Ελλάδα απωθεί (push back) λαθρομετανάστες από τον ποταμό Έβρο προς την Τουρκία και ζήτησε από τις ελληνικές αρχές και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να διερευνήσουν το θέμα.

«Οι ελληνικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου στα χερσαία σύνορα με την Τουρκία τακτικά απωθούν βίαια μετανάστες. Σε ορισμένες περιπτώσεις οι δυνάμεις ασφαλείας καταφεύγουν στη βία και καταστρέφουν τα προσωπικά αντικείμενα τους», αναφέρει το HRW σε γραπτή ανακοίνωση του.

Σημειώνεται ότι το HRW πήρε συνέντευξη από λαθρομετανάστες τόσο στην Τουρκία όσο και στην Ελλάδα…αναφέρουν οι Τούρκοι στην Κρατική τηλεόραση του TRT

«Οι Ελληνικές αρχές οφείλουν αμελλητί να διερευνήσουν κατά διαφανή, ενδελεχή και αμερόληπτο τρόπο, τους επανειλημμένους ισχυρισμούς ότι η ελληνική αστυνομία και οι συνοριοφύλακες συμμετέχουν σε συλλογικές απελάσεις, χωρίς να προηγείται δίκη, στην περιοχή του Έβρου.

Οι αρχές οφείλουν να διερευνήσουν τους ισχυρισμούς περί χρήσης υπερβολικής βίας», αναφέρει χαρακτηριστικά το HRW.

Ζητά από την η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που παρέχει χρηματοοικονομική στήριξη στην ελληνική κυβέρνηση να πιέσει τις αρχές να διερευνήσουν ισχυρισμούς βίας και βίαιης απώθησης και να κινήσει νομικές διαδικασίες κατά της Ελλάδας για την παραβίαση της νομοθεσίας της ΕΕ.

«Άτομα που δεν έχουν διαπράξει κάποιο έγκλημα κρατούνται, ξυλοκοπούνται και διώχνονται από την Ελλάδα χωρίς καμία μέριμνα για τα δικαιώματα ή την ασφάλειά τους», ανέφερε ο ερευνητής του HRW για την Ευρώπη Τοντόρ Γκάρντος.

Οι ελληνικές αρχές οφείλουν να εμποδίσουν και να διερευνήσουν τις απωθήσεις, σημείωσε ο Γκάρντος και πρόσθεσε τα εξής:

«Παρά τις διαψεύσεις της κυβέρνησης, φαίνεται ότι η Ελλάδα σκόπιμα και με πλήρη ατιμωρησία, κλείνει την πόρτα σε πολλούς ανθρώπους που θέλουν να φτάσουν στην EE μέσω των συνόρων στον Έβρο».

Να επισημάνουμε οτι ο Τοντόρ Γκάρντος είναι ο μοναδικός ανταποκριτής του HRW που υπογράφει όλα τα Ανθελληνικά δημοσιεύματα που δημοσιεύονται στον Γερμανικό ειδικά Τύπο , για τη Μόρια και τα Ελληνικά νησιά για τις συνθήκες που επικρατούν στα Ελληνικά νησιά!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.