ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Ο σούπερ-κοριός της ΕΥΠ “τσάκωσε” τους εγκληματίες

Ο σούπερ-κοριός της ΕΥΠ “τσάκωσε” τους εγκληματίες

Υπόγειες συναλλαγές, υποδείξεις, κρυφά ραντεβού, υπεξαιρέσεις κατασχεθέντων ποσοτήτων ναρκωτικών και πολλές «ύποπτες» διασυνδέσεις έκρυβαν οι σχέσεις των επίορκων αστυνομικών με τα μέλη του μεγάλου κυκλώματος εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών που εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

Συνολικά οι συλληφθέντες κατά τη διάρκεια γιγαντιαίας επιχείρησης που έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη, το Βόλο και το Αγρίνιο ανέρχονται στους 35. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ένας 33χρονος αξιωματικός και δύο 49χρονοι αρχιφύλακες της ΕΛ.ΑΣ. καθώς επίσης δύο από τα τρία φερόμενα ως «ηγετικά» στελέχη του πολυμελούς κυκλώματος, που είναι αλβανικής καταγωγής.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει συνολικά 57 άτομα, ανάμεσα στους οποίους άλλους τέσσερις αστυνομικούς -δύο αξιωματικοί, ένας αρχιφύλακας κι ένας υπαρχιφύλακας- που κατηγορούνται κατά περίπτωση για συνέργεια σε παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και παράβαση καθήκοντος, αλλά και πέντε έγκλειστους σε διάφορες φυλακές της χώρας. Από το σύνολο των κατηγορουμένων, οι 43 φέρονται ως ενεργά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και οι υπόλοιποι 14 ως συνεργοί.

Στη δράση του πολυμελούς κυκλώματος περιλαμβάνονται πωλήσεις μεγάλων ποσοτήτων χασίς, ηρωίνης και κοκαΐνης, σκηνοθετημένες συλλήψεις με ανταλλάγματα ποσότητες ναρκωτικών και εξαγορά ελαφρυντικών αντί μεγάλων χρηματικών ποσών. Οι έρευνες για την εξάρθρωση της οργάνωσης ξεκίνησαν τον περασμένο Νοέμβριο και οι Αρχές έφτασαν στα ίχνη των μελών της, χρησιμοποιώντας τον υπερσύγχρονο «κοριό» της ΕΥΠ. Η παγίδευση των κινητών τηλεφώνων των τριών Αλβανών, φερόμενων ως αρχηγών της οργάνωσης, αποκάλυψε τις «συναλλαγές» με τους κατηγορούμενους αστυνομικούς.

Οι έρευνες για την εξάρθρωση της οργάνωσης ξεκίνησαν τον περασμένο Νοέμβριο και οι Αρχές έφτασαν στα ίχνη των μελών της, χρησιμοποιώντας τον υπερσύγχρονο «κοριό» της ΕΥΠ. Η παγίδευση των κινητών τηλεφώνων των τριών Αλβανών, φερόμενων ως αρχηγών της οργάνωσης, αποκάλυψε τις «συναλλαγές» με τους κατηγορούμενους αστυνομικούς.

Από την απομαγνητοφώνηση των εκατοντάδων τηλεφωνικών συνομιλιών τις οποίες αποκαλύπτει o Tύπος της Κυριακής, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες αστυνομικοί όχι μόνο βοηθούσαν τη δράση των εμπόρων, καλύπτοντας τις παράνομες δραστηριότητές τους και παρέχοντας προστασία στη μεταφορά των ναρκωτικών, αλλά -σε κάποιες περιπτώσεις- «δωρίζοντας» ακόμη και ποσότητες ναρκωτικών απ’ αυτές που είχαν κατασχέσει, αξιοποιώντας νωρίτερα πληροφορίες των κακοποιών.

Επιπλέον, οι αστυνομικοί εμφανίζονται να συμμετέχουν σε «αλισβερίσι» με τους κακοποιούς, στους οποίους έδιναν «μίζες» προκειμένου να «φορτώσουν» σε τρίτα πρόσωπα ποσότητες ναρκωτικών οι οποίοι και συλλαμβάνονταν. Στη συνέχεια «πιστώνονταν» τις πληροφορίες έγκλειστοι των φυλακών, από τους οποίους οι αστυνομικοί είχαν εισπράξει χρήματα, και μ’ αυτόν τον τρόπο αποσπούσαν ελαφρυντικά από τα δικαστήρια, αφού εμφανίζονταν να καταδίδουν κυκλώματα ναρκωτικών.

Στις συνομιλίες μεταξύ Η. (Αλβανού εμπόρου ναρκωτικών) και Τ. (αστυνομικού) που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια της επιχείρησης σύλληψης ατόμου που κατέχει ναρκωτικές ουσίες, ο πρώτος υποδεικνύει στον Τ. πώς πρέπει να ενεργήσει:

Aλβανός: Τώρα πάρ’το εσύ να μη δει η γυναίκα του και να μη γίνει και τα πετάξει σε καμία τουαλέτα… Μπαμ, μπαμ, κρυφά… Να μην δει η γυναίκα του… Μην τα… στα τηλέφωνα… Να μη δει η γυναίκα του και τα πετάξει στην τουαλέτα κατάλαβες;

Αστυνομικός: Ναι, ναι…

Σε άλλη συνομιλία Aλβανού εμπόρου C. με τον αστυνομικό T., αυτός επιβεβαιώνει στον έμπορο ναρκωτικών ότι δεν θα συλληφθεί η σύζυγος συλληφθέντος και τον ενημερώνει για την ακριβή ποσότητα ναρκωτικών που κατασχέθηκε.

Αλβανός: Δε μου λες, δεν πιστεύω να πάει και η γυναίκα μαζί στον ανακριτή…

Αστυνομικός: Όχι ρε, τίποτα από δω. Άμα είναι θα σε πω και μετά αλλά… εντάξει, κάτι θα κάνουμε με τη ζάντα που λέγαμε. Θα την αλλάξουμε από το αυτοκίνητο.

Σε άλλο σημείο ο Αλβανός ρωτά: «Τι έγινε, μπήκατε μέσα;

Αστυνομικός: Τώρα μόλις τελείωσα. Αυτά που ήξερες, συν άλλα δύο τέτοια… κοπτικό.

Αλβανός: Πού το είχε βάλει;

Αστυνομικός: Κι ένα πάνω στο ψυγείο και μέσα στο ψυγείο και είχε κι άλλο ένα μικρό, ένα 10αράκι, πρέζα, γραμμάρια.

Τέλος, σε άλλες τηλεφωνικές συνομιλίες ο Αλβανός έμπορος συνομιλεί με τον αστυνομικό και από το περιεχόμενο προκύπτει η συνάντησή τους στην περιοχή του Βόλου για την αντικατάσταση κατασχεθείσης συσκευασμένης ποσότητας ηρωίνης, βάρους 500 γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας τους στην οικία του συλληφθέντος στην Αθήνα, με συσκευασία ομοιόμορφη εξωτερικά, ιδίου βάρους, την οποία κατασκεύασαν οι Αλβανοί έμποροι C. και H. και την οποία αποκαλούν «ζάντα».

Αστυνομικός: Τώρα βγαίνω από την Αθήνα… Θα κάνω κανά τρίωρο, τετράωρο να φτάσω.

Αλβανός: E για τη ζάντα λέω ρε, για τη ζάντα.

Αστυνομικός: Αύριο…

Aλβανός: Όχι ρε, θα το κάνουμε μπαμ, μπαμ είναι κι ο άλλος εδώ… εμείς θα έρθουμε… στις δώδεκα.

Ο σούπερ «κοριός» μπορεί να παρακολουθεί ταυτόχρονα μέχρι και 800 τηλέφωνα, στοίχισε στο ελληνικό δημόσιο 3.500.000 ευρώ και εκτός από τα κινητά τηλέφωνα μπορεί να υποκλέπτει διαλόγους από σταθερές συσκευές, SMS και e-mails.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.