ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Είμαστε βέβαιοι ότι Ελεωνόρα θα δοξάσει (και αυτή...) το όνομα της Ελλάδας στην Ευρωβουλή!

Συνελήφθησαν δύο Ιρακινοί διακινητές πλαστών διαβατηρίων

Συνελήφθησαν δύο Ιρακινοί διακινητές πλαστών διαβατηρίων

Συνελήφθησαν το απόγευμα της Παρασκευής, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς», στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συντονισμού της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, δύο υπήκοοι Ιράκ, για διακίνηση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων ενώ αναζητείται ένας συνεργός τους.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες προμήθευαν συστηματικά με ταξιδιωτικά έγγραφα οργανωμένα κυκλώματα διακίνησης παράνομων μεταναστών, προκειμένου να διευκολύνουν την έξοδό τους από τα σημεία διαβατηριακού ελέγχου, καθώς και την αναχώρησή τους για άλλα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η αμοιβή που εισέπρατταν κυμαινόταν από 300 έως 500 ευρώ για κάθε ταξιδιωτικό έγγραφο.

Στην κατοχή τους καθώς και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε σπίτι στον Άγιο Δημήτριο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

– εκατόν τρία διαβατήρια τρίτων προσώπων

– πενήντα δελτία ταυτότητας τρίτων προσώπων

– φωτογραφίες τύπου διαβατηρίου

– τρία κινητά τηλέφωνα

– πέντε φορητά μέσα αποθήκευσης δεδομένων

– 275 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.