Τεράστιο το κόστος κλοπών-βανδαλισμών στην Εγνατία Οδό

Τεράστιο το κόστος κλοπών-βανδαλισμών στην Εγνατία Οδό

Σοβαρά προβλήματα προκύπτουν στην Εγνατία οδό από κλοπές και βανδαλισμούς. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας χρειάστηκαν 250.000€. για να σβηστούν συνθήματα από πινακίδες σήμανσης και 650.000€ για την αντικατάσταση καλωδίων ηλεκτροφωτισμού που εκλάπησαν.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Η Εγνατία Οδός (αυτοκινητόδρομος Α2) και οι Κάθετοι Άξονες “Σιάτιστα – Κρυσταλλοπηγή” (αυτοκινητόδρομος Α29) και “Δερβένι – Σέρρες – Προμαχώνας” (αυτοκινητόδρομος Α25), συνολικού μήκους πλέον των 800 χιλιομέτρων, αποτελούν σημαντικά έργα της χώρας, τα οποία αυξάνουν την οικονομική δραστηριότητα των περιοχών που συνδέουν, μειώνοντας τις αποστάσεις και παρέχοντας υψηλό επίπεδο ασφάλειας και λειτουργικότητας.

Δυστυχώς, κατά τα τελευταία έτη παρουσιάζονται και εντείνονται κρούσματα παράνομης και αντικοινωνικής συμπεριφοράς μερίδας χρηστών του οδικού δικτύου, που αφορούν κυρίως:

1. εκτεταμένους βανδαλισμούς των πινακίδων σήμανσης, των τοίχων προστασίας οδού / αντιστήριξης πρανών και των χώρων στάθμευσης, με αναγραφές υβριστικών μηνυμάτων

2. κλοπές καλωδίων οδοφωτισμού και άλλων συστημάτων ηλεκτρονικής ενημέρωσης των οδηγών

3. αλόγιστη ρίψη απορριμμάτων στο οδικό δίκτυο και τους Χώρους Στάθμευσης και Αναψυχής

Για την κατανόηση των ανωτέρω, πρέπει να σημειωθεί ότι η αποκατάσταση των ζημιών που σχετίζονται με παρόμοιες ενέργειες, είναι μια εξαιρετικά δαπανηρή και χρονοβόρα διαδικασία. Ειδικά κατά τη χρονική περίοδο 2010-2012:

-Καθαρίστηκαν πάνω από 75.000μ² αναγραφές συνθημάτων σε τοίχους και πάνω από 2.000μ² αναγραφές συνθημάτων σε πινακίδες σήμανσης, ενώ το ετήσιο κόστος των επεμβάσεων αυτών ξεπερνά τις 250.000€.

-Κλάπηκαν πάνω από 150.000μ. καλωδίων ηλεκτροφωτισμού, με αποτέλεσμα σημαντικά τμήματα της ανοικτής οδοποιίας, μεγάλες γέφυρες και Ανισόπεδοι Κόμβοι να βυθιστούν στο σκοτάδι και το κόστος της αποκατάστασης να ξεπερνά τις 650.000€.

-Συλλέχθηκαν πάνω από 120 τόνοι απορριμμάτων από τα ερείσματα και τα πρανή των αυτοκινητοδρόμων, καθώς και από τους Χώρους Στάθμευσης και Αναψυχής, με κόστος που ξεπερνά ετησίως τις 550.000€.

Η “Εγνατία Οδός Α.Ε.”, εκτός από τις απαραίτητες εργασίες αποκατάστασης, έχει επανειλημμένα προβεί σε ενέργειες, όπως καταγγελίες, μηνύσεις, αναφορές κτλ., προς τις αρμόδιες Αρχές του Κράτους, για τον εντοπισμό των υπαίτιων και την αποτροπή παρόμοιων φαινομένων.

[Πηγή thestival.gr]

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.