ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

«Ήμουν τυφλός, έχασα την όρασή μου!»: Γιατί δεν καλύπτει την ΕΛΑΣ η κατάθεση του Νίκου Μαυρίκου

«Ήμουν τυφλός, έχασα την όρασή μου!»: Γιατί δεν καλύπτει την ΕΛΑΣ η κατάθεση του Νίκου Μαυρίκου

Πολλά κενά έχει για τους αστυνομικούς η κατάθεση του Νίκου Μαύρικου, που είχε απαχθεί από αγνώστους και κρατούνταν επί 8 ημέρες από άγνωστους δράστες.

Ο 51χρονος επιχειρηματίας μία ημέρα μετά την απελευθέρωσή του από τους απαγωγείς του βρέθηκε στο Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και μίλησε στους αστυνομικούς, δηλώνοντας στα περισσότερα ερωτήματά του ότι δε γνωρίζει ή ότι δεν είδε, τονίζοντας: «Ήμουν ‘τυφλός’. Μου είχαν κλειστά τα μάτια 8 μέρες. Όταν μου τα άνοιξαν είχα απώλεια όρασης. Δεν μπορούσα να διακρίνω που ήμουν και που με απελευθέρωσαν. Θυμάμαι ότι ήταν κατοικημένη περιοχή. Διέκρινα ένα κίτρινο όχημα και σήκωσα το χέρι. Ήταν ταξί. Του έδωσα τη διεύθυνση της μάνας μου. Εκεί κάπου στον Πειραιά άρχισα να βλέπω».

Μάλιστα, ως λόγο που καθυστέρησε να τους ενημερώσει για την απελευθέρωσή του, ανέφερε ότι ήθελε να ηρεμήσει, «ήμουν σοκαρισμένος, έκανα ένα μπάνιο, έβγαλα τα ρούχα που μου είχαν δώσει οι δράστες και τα πέταξα σε έναν κάδο απορριμμάτων». Οι αστυνομικοί έψαξαν τους κάδους σε μια μεγάλη ακτίνα γύρω από τα σημεία που είχε προσδιορίσει, χωρίς όμως αποτέλεσμα, παρότι ήθελαν τον εντοπισμό τους προς αναζήτηση τυχόν γενετικού υλικού των δραστών.

«Τις πρώτες ημέρες μου ζήτησαν χρήματα. Τους είπα όμως ότι δεν είχα να τους δώσω. Μου μίλαγε μόνο ένας σε καλά ελληνικά αλλά με αλλοδαπή προφορά, που δεν μπορώ να προσδιορίσω εθνικότητα. Πριν με αφήσουν, το ίδιο άτομο μου είπε, ‘έλα φεύγεις είναι η τυχερή σου μέρα…» κατέθεσε ο 51χρονος, θύμα της φερόμενης αρπαγής στις 27 Δεκεμβρίου 2018, έξω από το σπίτι του στην Ακτή Θεμιστοκλέους στον Πειραιά.

«Με άφησαν γύρω στη 1 το μεσημέρι της Πέμπτης, δεν θυμάμαι που. Πήρα ένα ταξί και από ότι θυμάμαι έκανα γύρω στα 45 λεπτά με μια ώρα να πάω στο σπίτι της μητέρας μου στον Πειραιά. Έφτασα εκεί περίπου στις 2 το μεσημέρι την Πέμπτης», είχε πει ο Νίκος Μαυρίκος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε ότι αφορά το σημείο που τον άφησαν οι δράστες της αρπαγής εκείνος δήλωνε ότι δεν είναι σε θέση να το προσδιορίσει ενώ σε ερώτηση γιατί δεν επικοινώνησε άμεσα με τις αστυνομικές Αρχές μετά την απελευθέρωση του, εκείνος φέρεται να απάντησε «ήθελα να ηρεμήσω». Ανέφερε πως δεν ήξερε ποιοι είναι οι δράστες, δεν υποψιάζεται κανέναν όπως επίσης πως δεν θυμάται λεπτομέρειες από τις συνομιλίες μεταξύ τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.