Πυροβολισμοί στον Άγιο Δημήτριο: Ειδικές δυνάμεις της ΕΛΑΣ αφόπλισαν τον 60χρονο ένοπλο (upd)

Πυροβολισμοί στον Άγιο Δημήτριο: Ειδικές δυνάμεις της ΕΛΑΣ αφόπλισαν τον 60χρονο  ένοπλο (upd)

(Ανανέωση) Έπειτα από 13 ώρες άκαρπων διαπραγματεύσεων, λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής οι άνδρες της ΕΚΑΜ κατάφεραν να ακινητοποιήσουν και να αφοπλίσουν τον 60χρονο άνδρα που το μεσημέρι της Κυριακής πυροβολούσε στο διαμέρισμα της οδού Αιόλου στον Άγιο Δημήτριο.


Ειδικές δυνάμεις της ΕΛΑΣ έχουν περικυκλώσει διαμέρισμα, στον Άγιο Δημήτριο, όπου ένοπλος ο οποίος περιγράφεται ως ευρισκόμενος «σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση», πυροβολεί.

Μαζί με τον διαπραγματευτή της ΕΛ.ΑΣ είναι και η σύζυγός του.

Σύμφωνα με πληροφορίες περίοικοι ειδοποίησαν την Άμεση Δράση. Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στην οδό Αιόλου, χτύπησαν την πόρτα του διαμερίσματος, δεν απάντησε κανείς και αποχώρησαν.

Λίγο αργότερα όμως έπεσε και δεύτερος πυροβολισμός, αναστατώνοντας την γειτονικά.

Οι αστυνομικοί επέστρεψαν στο διαμέρισμα και έχουν περικυκλώσει το ακίνητο, εντός του οποίου βρίσκεται ένας ένοπλος άνδρας, ο οποίος, όπως περιγράφεται, είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Αξιωματικοί της Αστυνομίας βρίσκονται σε διαπραγμάτευση με τον άνδρα, προσπαθώντας να τον ηρεμήσουν και να τον πείσουν να παραδώσει το όπλο του.

Ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί εάν υπάρχει άλλο άτομο μαζί του στο διαμέρισμα ή εάν έχει προκληθεί κάποιος τραυματισμός από τους πυροβολισμούς.

Πρόκειται για έναν 60χρονο άνδρας που μάλλον είναι σε κατάσταση μέθης. Επιχείρησε να μπει στο σπίτι της ανηψιάς του, εκείνη δεν του άνοιξε και τότε ο 60χρονος άνδρας πυροβόλησε την πόρτα!.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κοπέλα παρά το γεγονός ότι ο 60χρονος άνδρας είχε προηγουμένως κλειδώσει το γκαράζ και την εξώπορτα, κατάφερε να φύγει από την οικία και να απομακρυνθεί.

Οι αστυνομικοί όταν έφτασαν στο σημείο για πρώτη φορά χτύπησαν την πόρτα του διαμερίσματος, όμως δεν απάντησε κανείς και αποχώρησαν.

Λίγο αργότερα ακούστηκε και άλλος πυροβολισμός, αναστατώνοντας την γειτονιά.

Στην περιοχή έχουν σπεύσει και οι ειδικές μονάδες της αστυνομίας (ΕΚΑΜ) οι οποίες έχουν προειδοποιήσει τον άνδρα που πυροβολεί σε άγνωστες κατευθύνσεις ότι θα επέμβουν αν δεν παραδοθεί.

Ο 60χρονος, ταξιτζής στο επάγγελμα, είχε απασχολήσει ξανά τις αρχές στο παρελθόν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πριν από μια δεκαετία είχε ταμπουρωθεί και πάλι στο σπίτι του οπλισμένος αλλά τότε κατάφερε να διαφύγει από τους αστυνομικούς που τον καλούσαν να παραδοθεί, από το πίσω μέρος του σπιτιού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.