ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Υπό παραίτηση η Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη: Λόγω της υπόθεσης Novartis

Υπό παραίτηση η Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη: Λόγω της υπόθεσης Novartis

Το ενδεχόμενο της παραίτησής της σκέπτεται η Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, η οποία έχει επιφορτιστεί μέχρι τώρα με το μέγιστο βάρος της ποινικής διερεύνησης της υπόθεσης Novartis, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του europost.

Πάντοτε κατά τις ίδιες πηγές, η κα Τουλουπάκη είναι εξαιρετικά προβληματισμένη από το γεγονός ότι η δικαστική έρευνα έχει γίνει το πεδίο μιας ακραίας σύγκρουσης πολιτικών κομμάτων και πολιτικών προσωπικοτήτων, με τέτοιες κορυφώσεις της οξύτητας και των εντάσεων, που να παρακωλύεται το ανακριτικό και εισαγγελικό έργο.

Η ίδια Εισαγγελεύς φέρεται εξαιρετικά ενοχλημένη από δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, σύμφωνα με τα οποία «ευθύνεται η ίδια» για την μη παραλαβή στοιχείων από το FBI, που αφορούσαν τη δικογραφία και αναφέρονταν σε λογαριασμούς πολιτικού προσώπου, το όνομα του οποίου εμπεριέχεται στην δικογραφία της Novartis.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες που προέρχονται από άλλες πηγές ανέφεραν ότι τον Νοέμβριο του 2018 έγινε στην Βιέννη συνάντηση της Ελληνικής Ομάδας των Εισαγγελέων Διαφθοράς με Εισαγγελείς της Αμερικανικής πλευράς καθώς και με στελέχη του FBI.

Στην συνάντηση αυτή συμμετείχαν οι επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, οι επίκουροι εισαγγελείς Χρήστος Ντζούρας και Στυλιανός Μανώλης, όπως και (για πρώτη φορά από τη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα) ο εποπτεύων της Εισαγγελίας Διαφθοράς, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ιωάννης Αγγελής ζήτησε από το Αμερικανικό κλιμάκιο (εισαγγελείς διαφθορά και FBI) όσα στοιχεία ανταλλάσσονται εφεξής μεταξύ των δυο χωρών να γίνεται αυτό μέσω της Eurojust ώστε θεσμικά και με επίσημο τρόπο να μπορούν χρησιμοποιούνται από τους Έλληνες εισαγγελείς στο πλαίσιο αιτημάτων δικαστικής συνδρομής που έχουν ήδη διατυπώσει.

Να σημειωθεί ότι όταν η υπόθεση της Novartis απασχόλησε την Βουλή τον περασμένο Φεβρουάριο, υπήρξαν στοιχεία τα οποία είχαν σταλεί από τις Αμερικανικές αρχές, αλλά είχαν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από τις Ελληνικές εισαγγελικές αρχές.

Η πρόταση του Ιωάννη Αγγελή να ανταλλάσσονται στοιχεία μέσω της Eurojust αποσκοπεί στον να παρακαμφθούν οι Αμερικανικοί περιορισμοί στην χρήση διαβαθμισμένων αυτών στοιχείων.

Μάλιστα, σύμφωνα με κάποιους εισαγγελικούς κύκλους στην συνάντηση αυτή στην Βιέννη προτάθηκε να δοθεί στην Ελληνική εισαγγελική αντιπροσωπεία στικάκι με στοιχεία, άγνωστης όμως προέλευσης και νομιμότητας απόκτησής τους. Τα στοιχεία στο στικάκι φέρεται ότι αφορούσαν τραπεζικούς λογαριασμούς εμπλεκομένου υπουργού.

Όμως, η Ελληνική εισαγγελική αντιπροσωπεία έχοντας κατά νου την δίωξη που ασκήθηκε στον Ιωάννη Διώτη για το στικάκι που είχε παραλάβει με την γνωστή λίστα Λαγκάρντ αρνήθηκαν να το παραλάβουν.

Πάντως, ανώτατες δικαστικές πηγές διέψευδαν κατηγορηματικά ότι στην Βιέννη έγινε πρόταση να δοθεί στικάκι στην Ελληνική εισαγγελική αντιπροσωπεία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μάλιστα, σχετική αναφορά για το επίμαχο ταξίδι υπέβαλλε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο Ιωάννης Αγγελής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.