Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που έφερνε κοκαΐνη στην Ελλάδα – Το κόλπο με το οποίο την «έμπαζαν» στην χώρα

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που έφερνε κοκαΐνη στην Ελλάδα – Το κόλπο με το οποίο την «έμπαζαν» στην χώρα

Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείτο στη μεταφορά από χώρες της Νότιας Αμερικής και εισαγωγή στη χώρα μας σημαντικών ποσοτήτων κοκαΐνης, με αποστολές ταχυδρομικών δεμάτων, μέσω εταιρειών αερομεταφορών, προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ.

Για την αποδόμηση του κυκλώματος οργανώθηκε χθες, 8 Ιανουαρίου, εκτεταμένη επιχείρηση σε διάφορες περιοχές της Αττικής, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν έξι άτομα. Έως τώρα έχουν κατασχεθεί ποσότητες acai (αποξηραμένο φρούτο-superfood) εμποτισμένες με κοκαΐνη, συνολικού μεικτού βάρους περίπου 36 κιλών.

Η σπείρα εμπότιζε το acai με κοκαΐνη και έστελναν με δέματα με αερομεταφορές. Κατασχέθηκαν 43 συσκευασίες, με μεικτό βάρος 36 κιλά (περίπου 15-18 κιλά καθαρής κοκαΐνης).

Όπως τόνισε ο επικεφαλής της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, Κώστας Παναγιωτόπουλος, υπολογίζεται ότι τα κέρδη των δραστών, έπειτα από τον χημικό διαχωρισμό που θα γινόταν, θα ήταν περισσότερα των 500.000 ευρώ.

Η αστυνομία έχει συλλάβει έξι Έλληνες, ενώ αναζητούνται ακόμη τρία άτομα. Αρχηγός του κυκλώματος φέρεται να είναι ένας Αλβανός, που κρατείται σε φυλακές της Γερμανίας.

Η προανάκριση είναι σε εξέλιξη, ενώ οι συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο χημικός-«μάγειρας» (αυτός που εμπότιζε τις ποσότητες acai), ενώ αναζητούνται άλλα τρία μέλη του κυκλώματος, μεταξύ των οποίων ένας Έλληνας στη Βραζιλία που φέρεται να είχε επαφή με τα καρτέλ.

Η σπείρα πριν από 6 μήνες επιχείρησε, ανεπιτυχώς, να εισάγει στη χώρα μας ρούχα(!) εμποτισμένα με κοκαΐνη, ενώ πριν από 8 μήνες επιχείρηση εισαγωγής κοντέινερ με μεγαλύτερη ποσότητα αναβλήθηκε γιατί συνελήφθη στη συνελήφθη στη Γερμανία ο Αλβανός αρχηγός του κυλώματος και χρηματοδότης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.