Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από εκπαιδευτικούς έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από εκπαιδευτικούς έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, πραγματοποίησαν εκπαιδευτικοί το πρωί του Σαββάτου καταγγέλλοντας την χθεσινή επίθεση των ΜΑΤ έξω από τη Βουλή.

«Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη επίθεση των ΜΑΤ έξω από τη Βουλή απέναντι στην απεργιακή συγκέντρωση των εκπαιδευτικών που απαιτούσαν την απόσυρση του νομοσχεδίου, που στέλνει στην ανεργία χιλιάδες αναπληρωτές και τσακίζει το δικαίωμα μας στη μόνιμη και σταθερή εργασία. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ χτύπησαν την μαζική κινητοποίηση ρίχνοντας στο πλήθος των εκπαιδευτικών δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης στο ψαχνό.

Από την άθλια αυτή επίθεση τραυματίστηκε η Θεοδώρα Δριμάλα, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ και στέλεχος του ΠΑΜΕ και ο εκπαιδευτικός Γιάννης Δελής, βουλευτής του ΚΚΕ. Η αντιμετώπιση αυτή φανερώνει τον στόχο της κυβέρνησης να καταστείλει όσους κινητοποιούνται και οργανώνουν την πάλη τους κόντρα στην αντεργατική πολιτική της. Άλλωστε το τελευταίο διάστημα έχουν πληθύνει τα χτυπήματα από τις δυνάμεις καταστολής σε εργαζόμενους και σε άλλους κλάδους που βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, ακολουθώντας την πρακτική και των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Δεν μας τρομοκρατούν .Η μαζικοποίηση του αγώνα είναι η απάντηση στον αυταρχισμό και την καταστολή.

H χθεσινή μαζική συγκέντρωση ήταν η καλύτερη απάντηση στην πολιτική που τσακίζει τα εργασιακά δικαιώματα χιλιάδων εκπαιδευτικών και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας! Χαιρετίζουμε τη δυναμική αυτή κινητοποίηση εκπαιδευτικών και φοιτητών, που παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να τους τρομοκρατήσει, αυτοί παρέμειναν στον χώρο αποφασιστικά, συνεχίζοντας να φωνάζουν συνθήματα και να διεκδικούν το δικαίωμα στην μόρφωση και την αξιοπρεπή εργασία!

Αυτή την ώρα είναι συγκεντρωμένα έξω από το υπουργείο προστασίας του πολίτη , σωματεία και εκπαιδευτικοί για να καταδικάσουν το χτύπημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ και συμμετέχουν στη μαζική παράσταση διαμαρτυρίας .

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συνεχίζουν τον αγώνα για την απόσυρση του νομοσχεδίου και την μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση και δίνουν νέο ραντεβού στις 14 Ιανουαρίου στο Σύνταγμα στις 15.00 το μεσημέρι», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.