ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Το ενδεχόμενο κυβερνοεπίθεσης στις εκλογές φοβούνται οι Έλληνες σύμφωνα με έρευνα

Το ενδεχόμενο κυβερνοεπίθεσης στις εκλογές φοβούνται οι Έλληνες σύμφωνα με έρευνα

Σύμφωνα με παγκόσμια έρευνα του αμερικανικού ινστιτούτου Pew Research, σημαντικό ποσοστό των Ελλήνων φοβάται πως ψηφιακή επίθεση θα έχει ως στόχο τις εκλογές.

Σχετική έρευνα του αμερικανικού κέντρου Pew Research που πραγματοποιήθηκε σε 26 χώρες συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας δείχνει πως υπάρχει αυξημένη ανησυχία για το ενδεχόμενο κυβερνοεπιθέσεων. Το 58% των Ελλήνων που μετείχαν στην έρευνα δηλώνουν πως η χώρα δεν είναι επαρκώς προετοιμασμένη για το ενδεχόμενο ενός περιστατικού κυβερνοεπίθεσης, το οποίο είναι το δεύτερο υψηλότερο μεταξύ των δυτικών χωρών που μετείχαν στην έρευνα. Περισσότερο ανήσυχοι από τους Έλληνες εμφανίζονται οι Σουηδοί με 61%, ενώ ο μέσος όρος στις δυτικές χώρες (όπου οι ερευνητές κατέταξαν και την Ελλάδα) βρίσκεται στο 49%.

Το 52% των ερωτηθέντων από τη χώρα μας δήλωσε πως δεν αποκλείει το ενδεχόμενο μιας εξωτερικής παρέμβασης στην εκλογική διαδικασία, ποσοστό που είναι πολύ κοντά στον μέσο όρο του 53% για τις δυτικές χώρες.

Η έξωθεν παρέμβαση σε μια εκλογική αναμέτρηση, προφανώς στον απόηχο των όσων αποκαλύπτονται για τη δράση ρωσικών παραγόντων στις εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ, θεωρείται πολύ πιθανή από τους Βρετανούς (69%), την Ισπανία (68%), αλλά και τις ΗΠΑ (78%).

Το 70% των Ελλήνων θεωρεί ότι οι κρίσιμες υποδομές εθνικής ασφάλειας της χώρας μας μπορεί να αποτελέσουν στόχο κυβερνοεπίθεσης και, μάλιστα, το 31% χαρακτηρίζει ως πολύ πιθανό ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Σύμφωνα με το κέντρο Pew σε πολλές δυτικές χώρες οι νέοι εμφανίζονται να ανησυχούν λιγότερο για τον κίνδυνο των κυβερνοεπιθέσεων σε σχέση με όσους είναι άνω των 50 ετών. Στη Σουηδία, μάλιστα, το ποσοστό των νέων που ανησυχεί για μια κυβερνοεπίθεση είναι 53% ενώ στους άνω των 50 ετών Σουηδούς το ποσοστό εκτοξεύεται στο 82%. Ενα άλλο εύρημα που αναδεικνύουν οι ερευνητές είναι η διάσταση απόψεων μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών στις ΗΠΑ όσον αφορά το ενδεχόμενο μιας «ψηφιακής επιχείρησης» που θα έχει ως στόχο τις εκλογές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το 66% των Ρεπουμπλικανών θεωρεί πως υπάρχει ένα τέτοιο ενδεχόμενο ενώ στους Δημοκρατικούς το αντίστοιχο ποσοστό εκτοξεύεται στο 82%. Προφανώς οι δεύτεροι θεωρούν πώς όντως υπήρξε ρωσική παρέμβαση υπέρ της εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ και είναι πολύ πιο καχύποπτοι σε σχέση με τους συμπατριώτες τους που ψηφίζουν το Ρεπουμπλικανικό κόμμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.