Αποτρόπαιες εικόνες από το πρώην Λοιμωδών – Παιδιά ναρκωμένα & δεμένα σαν άγρια ζώα ανάμεσα σε ακαθαρσίες & ούρα (φώτο)

Αποτρόπαιες εικόνες από το πρώην Λοιμωδών – Παιδιά ναρκωμένα & δεμένα σαν άγρια ζώα ανάμεσα σε ακαθαρσίες & ούρα (φώτο)

Ενα σύγχρονο Άουσβιτς είναι το καταφύγιο για τα άτομα με αυτισμό, νοητικά προβλήματα και χρόνιες αναπηρίες μετά την έξωσή τους από το Θεραπευτήριο του Σκαραμαγκά πριν από περίπου ένα χρόνο.

Στο πρώην Λοιμωδών στην Αγία Βαρβάρα, όπου βρήκαν στέγη μερικά από τα παιδιά μετά το λουκέτο στην κλινική του Σκαραμαγκά, οι συνθήκες διαβίωσης παραπέμπουν σε κολαστήριο. Ιμάντες καθήλωσης, κρεβάτια γεμάτα με ακαθαρσίες και λουριά με τα οποία τα παιδιά δένονται σαν «ζώα» στα κρεβάτια τους συνθέτουν το σκηνικό του βασανισμού στη δομή του πρώην λοιμωδών.

Όπως καταγγέλλουν οι γονείς και οι συγγενείς των παιδιών, δεν είναι λίγα τα περιστατικά τραυματισμών και λοιμώξεων από τις τραγικές συνθήκες που επικρατούν στο θεραπευτήριο της Αγίας Βαρβάρας αλλά και στις άλλες κλινικές στις οποίες φιλοξενούνται τα παιδιά, την ώρα που σε αυτούς τους χώρους έχουν καταγραφεί μέχρι και θανάτοι.

«Έχουν χωριστεί σε δύο ομάδες τα παιδιά. Ο ένας είναι ο χώρος του αναρρωτηρίου, δεν ξέρω γιατί πρέπει να ζουν αυτά τα πλάσματα σε ένα χώρο που ονομάζεται αναρρωτήριο, να αναρρώσουν από τι; Και ο άλλος είναι ένας ισόγειος χώρος που έχει βαφτιστεί χώρος υψηλής ασφάλειας και φροντίδας αλλά θυμίζει φυλακές υψίστης ασφαλείας.

Αυτοί οι χώροι και τα δωμάτια θα παραβίαζαν σε διαστάσεις ακόμη και τα δικαιώματα των ζώων όχι αυτών των παιδιών. Τα μονόκλινα δωμάτια στο χώρο του αναρρωτηρίου είναι 2 μέτρα επί 4,είναι θάλαμοι, δεν είναι δωμάτια. Θυμίζουν μεγάλα ασανσέρ», καταγγέλλει στο ethnos.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Χρόνιες Παθήσεις του Θεραπευτηρίου Σκαραμαγκά, Γιώργος Γεωργούλας.

Όπως λέει, τα παιδιά καλούνται να ζήσουν το υπόλοιπο της ζωής τους ανάμεσα σε ένα διάδρομο και μια γυψοσανιδένια παράγκα η οποία όταν βρέχει γεμίζει το δωμάτιο με νερό. Παράλληλα, αποκαλύπτει ότι τα άτομα αυτά ζουν χωρίς προαυλισμό, ήλιο και εκτόνωση ενώ τα παραπληγικά παιδιά δεν σηκώνονται καν από το κρεβάτι.

«Κάποια παιδιά με υψηλή αναπηρία αυτισμού που είναι υπερκινητικά και θέλουν απεγνωσμένα να νιώθουν μόνιμα την αίσθηση ελευθερίας όταν αντιδρούν καταλήγουν ή στη χρήση ηρεμιστικών ή στη χρήση των ιμάντων χωρίς ιατρική εντολή», τονίζει ο κ. Γεωργούλας επισημαίνοντας πως σε αυτούς τους χώρους γίνεται αλόγιστη χρήση ηρεμιστικών από το ανειδίκευτο, όπως το χαρακτηρίζει, προσωπικό προκειμένου τα άτομα με αναπηρία να κάθονται ήσυχα.

Ακόμη, κάνει λόγο για παιδιά τα οποία εξαιτίας των αθλίων συνθηκών οδηγήθηκαν στην εντατική με σοβαρές λοιμώξεις ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η εισαγγελική έρευνα για το θάνατο μιας κοπέλας με αυτισμό η οποία κατέληξε μετά από λοίμωξη που υπέστη στο θεραπευτήριο του πρώην λοιμωδών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, ο κ. Γεωργούλας σημειώνει πως αρκετά παιδιά, με το κλείσιμο του Θεραπευτηρίου του Σκαραμαγκά, μεταφέρθηκαν στο «κολαστήριο» των Λεχαινών, εικόνες από το οποίο είχαν δει το φως της δημοσιότητας μετά το αποκλειστικό δημοσίευμα τους Έθνους. Αρκετά από αυτά τα παιδιά δεν ζουν πλέον…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.