ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Κυλλήνη: Πιάστηκαν να μεταφέρουν με ιστιοφόρο 62 μετανάστες

Κυλλήνη: Πιάστηκαν να μεταφέρουν με ιστιοφόρο 62 μετανάστες

Στη σύλληψη τριών ατόμων, που κατηγορούνται για διακίνηση αλλοδαπών, προχώρησε σήμερα το λιμενικό μετά τον εντοπισμό ιστιοφόρου στη θαλάσσια περιοχή της Καλόγριας, στη δυτική Αχαΐα.

Μετά από την αξιοποίηση πληροφοριών που είχε η διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων του Αρχηγείου Λιμενικού και σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο Ζακύνθου και το κεντρικό Λιμεναρχείο της Πάτρας, εντοπίστηκε το ιστιοφόρο με σημαία Ολλανδίας, στο οποίο επέβαιναν 65 αλλοδαποί, υπήκοοι Ιράκ.

Στη συνέχεια το ιστιοφόρο οδηγήθηκε στο λιμάνι της Κυλλήνης στην Ηλεία, όπου συνελήφθησαν οι τρεις αλλοδαποί, μέλη του πληρώματος του σκάφους με την κατηγορία της εμπλοκής σε παράνομο κύκλωμα διακίνησης μεταναστών.

Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα, ενώ προανάκριση για το περιστατικό κάνει το Λιμεναρχείο Κατάκολου, το οποίο διερευνά παράλληλα την εμπλοκή περισσότερων ατόμων στην υπόθεση.

Στο μεταξύ, οι 62 μετανάστες, ανάμεσα στους οποίους υπάρχουν και 13 παιδιά, φιλοξενούνται σε χώρο του Λιμενικού Ταμείου Κυλλήνης. Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ιωσήφ – Ναμπίλ Μοράντ «έχουμε φροντίσει να τους εφοδιάσουμε με κουβέρτες , ενώ όσον αφορά στη σίτισή τους προσφέρεται φαγητό από την 117 πτέρυγα μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας, στην Ανδραβίδα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επίσης, ο δήμαρχος ανέφερε ότι αύριο οι μετανάστες αναμένεται να μεταφερθούν στην Αθήνα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.