Χανιά: Στο «φως» βίντεο- ντοκουμέντο πριν τη μυστηριώδη εξαφάνιση της Ευαγγελίας Λυτινάκη (βίντεο)

Χανιά: Στο «φως» βίντεο- ντοκουμέντο πριν τη μυστηριώδη εξαφάνιση της Ευαγγελίας Λυτινάκη (βίντεο)

Τα ίχνη της δυναμικής και εύπορης Κρητικιάς Ευαγγελίας Λυτινάκη, χάθηκαν ξαφνικά το απόγευμα της Κυριακής 9 Δεκεμβρίου 2018, από την Αγία Μαρίνα Χανίων όπου μένουν τα τρία αδέλφια της… Η προσεκτική ανάλυση από το «Τούνελ», έδειξε τη λεπτομέρεια που μετέτρεψε την «απλή» εξαφάνιση, σ’ ένα απίστευτο θρίλερ… Τα όσα αποκάλυψε η εκπομπή, σόκαραν…

Ντοκουμέντο την ώρα της εξαφάνισης…

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου ώρα 17:43

Η κάμερα του «Τούνελ» κατέγραψε το ντοκουμέντο με την τελευταία εικόνα της 76χρονης. Η Ευαγγελία Λυτινάκη διακρίνεται να κατεβαίνει από το λεωφορείο στην στάση Αγία Μαρίνα 1, κρατώντας τσάντες με ψώνια και φαγητά και να κατευθύνεται προς το σπίτι του αδελφού της.

Ένα λεπτό μετά επιστρέφει στη στάση, παίρνει άλλες τσάντες που είχε αφήσει εκεί με ένα κόκκινο καροτσάκι και ξαναγυρνά στο ίδιο σημείο.

Από τότε τα ίχνη της χάνονται. Καμία κάμερα σε άλλα σημεία της περιοχής, δεν την καταγράφει να παίρνει κάποιο λεωφορείο για να επιστρέψει στη Νέα Χώρα Χανίων όπου έμενε.

Κάτοικοι της Αγίας Μαρίνας επικοινώνησαν με το «Τούνελ» και ανέφεραν πως κανείς δεν την είδε μετά από τη στιγμή που την κατέγραψε για τελευταία φορά η κάμερα ασφαλείας του σπιτιού της αδελφής της.

Η κάμερα δείχνει τη σωστή ώρα;
Δεν ήταν λίγοι οι τηλεθεατές που επεσήμαναν πως ενδεχομένως η ώρα που αναγράφεται στο υλικό της κάμερας ασφαλείας, να είναι λανθασμένη. Κάποιοι μάλιστα έκαναν έρευνα στο διαδίκτυο και διαπίστωσαν πως η δύση του ηλίου εκείνη την ημέρα, έγινε στις 17.11 μ.μ.

Την εξαφάνισαν με τα ψώνια στα χέρια…
Το μοιραίο απόγευμα πριν χαθεί κι ενώ έβρεχε, η αγνοούμενη βρέθηκε έξω από την εξώπορτα του σπιτιού του αδελφού της και όπως συνήθιζε, του τηλεφώνησε για να της ανοίξει, γιατί δεν υπήρχε κουδούνι. Του άφησε όπως είπε τις σακούλες που κρατούσε και τον ρώτησε πότε θα επέστρεφε ο γιος του από το εξωτερικό όπου βρισκόταν για διακοπές. «Που πήγε το καρότσι και τις άλλες σακούλες, δεν μπορώ να ξέρω… Ίσως ήθελε να τα αφήσει κάπου αλλού…», ανέφερε ο κύριος Θοδωρής.

Σύμφωνα με τον ίδιο η αγνοούμενη βοηθούσε συχνά την τρίτη αδελφή της οικογένειας και τα δύο άνεργα παιδιά της, καθώς αντιμετώπιζαν οικονομικές δυσκολίες. Τους προμήθευε τρόφιμα και άλλα αναγκαία πράγματα, ενώ είχε πληρώσει παλιότερα και τον λογαριασμό ρεύματος του σπιτιού τους.

Όπως ανέφερε ο αδελφός της στο «Τούνελ», η Ευαγγελία έμενε κοντά στα Χανιά, στην περιοχή της Νέας Χώρας και δεν οδηγούσε. Για να επισκεφθεί τους συγγενείς της στην Αγία Μαρίνα, χρησιμοποιούσε το λεωφορείο της γραμμής. Το καλοκαίρι πήγαινε συχνότερα για τα μπάνια της κι επειδή η ίδια δεν είχε αποκτήσει παιδιά, έκανε παρέα στον ανιψιό της που διατηρεί στην περιοχή τουριστική επιχείρηση.

«Άνοιξε η γη και την κατάπιε από τα Χανιά μέχρι την Αγιά Μαρίνα; Εγώ δεν μπορώ να το δεχτώ. Δεν αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, ξέρω ‘γω; Το μυαλό μου έχει στραφεί προς την εκδοχή της εγκληματικής ενέργειας…», είπε χαρακτηριστικά στο «Τούνελ» ο αδελφός της.


Διαμάχη για ένα οικόπεδο…
Το «Τούνελ» εντόπισε μάρτυρα που γνωρίζει λεπτομέρειες για τα περιουσιακά στοιχεία της οικογένειας και μίλησε μαζί του. Όπως αποκάλυψε υπήρξε μια διαμάχη μεταξύ των αδελφών για ένα παραθαλάσσιο οικόπεδο – «φιλέτο» στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας. Οι δύο από τις τρεις πλευρές ήθελαν να πουλήσουν το μερίδιο τους και προσπαθούσαν να κινήσουν τη διαδικασία μέσω μεσιτικών γραφείων. Σε κάποιο σχετικό ραντεβού πήγαν τα δύο από τρία αδέλφια, όχι όμως και η αγνοούμενη που αρνήθηκε να υπογράψει για την πώληση αυτή. Η οικογενειακή τους κόντρα όπως λένε όσοι γνωρίζουν, έχει να κάνει κυρίως μ’ αυτό το οικόπεδο.

Ο αδελφός: Δεν θα δεχτώ να εξαφανιστεί μέσα απ’ τα μάτια μας…
Ο αδελφός της αντιλήφθηκε πως η Ευαγγελία είχε χαθεί όταν πέρασαν οι μέρες και δεν επικοινώνησε με τον αγαπημένο της ανιψιό που είχε επιστρέψει στην Ελλάδα. Προσπάθησε να την καλέσει, αλλά το τηλέφωνο της ήταν απενεργοποιημένο.

«Κινητοποιηθήκαμε σχεδόν αμέσως. Μεσολάβησε ο δικηγόρος και πήγαμε συνοδεία αστυνομικών και ανοίξαμε το σπίτι της με τα κλειδιά που είχε ο γιος μου. Η εξώπορτα του διαμερίσματος της αν και ασφαλείας ήταν κλειστή, αλλά όχι κλειδωμένη. Όλα φαίνονταν τακτοποιημένα. Εγώ το μόνο που πήρα ήταν μια πρόσφατη φωτογραφία της από το κομοδίνο», είπε στο «Τούνελ» ο αδελφός της.

«Δεν την είδε κανείς; Ένα χωριό είμαστε εδώ, δεν είμαστε Νέα Υόρκη… Δεν ήταν άρρωστη, να πω πως τα ’χασε, έπεσε κάπου και χτύπησε… Εγώ δεν θα δεχτώ να εξαφανιστεί ένα πλάσμα από τα μάτια μας… Είτε είναι ατύχημα, είτε εγκληματική ενέργεια… Γιατί κι εκεί πάει το μυαλό μου λόγω κάποιων περιουσιακών διαφορών. Δεν μπορώ να μιλήσω ανοιχτά, είναι θέμα της Δικαιοσύνης…», τόνισε με έμφαση ο αδελφός της αγνοούμενης. Μέσω του «Τούνελ», απηύθυνε έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι για την τύχη της, να τον βοηθήσει.

«Να μου πούνε να πάω να τη βρω, να τη κηδέψω… Πήγα, έψαξα, εκεί που έχει τις ελιές της, στη θάλασσα, στα ρυάκια… Μέχρι και στη Νέα Ζηλανδία που είχε ζήσει παλιά επικοινώνησα… Είναι κρίμα από το Θεό! Είμαι αδελφός της, αν δεν ενδιαφερθώ εγώ ποιος θα ενδιαφερθεί;», κατέληξε.

Η αδελφή: Μακάρι να ζει και να βασιλεύει για να χαρώ και εγώ…
Η Αγγελική Νικολούλη επικοινώνησε με την αδελφή της αγνοούμενης που ήθελε να πουλήσει το παραθαλάσσιο οικόπεδο και φέρεται να είχε διαφορές μαζί της. Το σπίτι της βρίσκεται κοντά στο σημείο που την κατέγραψε η κάμερα πριν χαθεί.

Όπως είπε, η αστυνομία που συνεχίζει τις έρευνες γύρω από την περίεργη αυτή υπόθεση, έλεγξε και την ίδια. Ισχυρίστηκε πως επικοινώνησε τηλεφωνικά με την Ευαγγελία λίγες μέρες πριν εκείνη εξαφανιστεί, κάτι που έχει καταθέσει και στις Αρχές. Ανέφερε πως στο παρελθόν μετά από μια επιχειρηματική της ατυχία, η αγνοούμενη την υποστήριζε αλλά τελευταία δεν είχαν επαφές, λόγω της διαφωνίας για τα περιουσιακά τους. Η Ευαγγελία αρχικά δεν συμφωνούσε να πουληθεί το δικό της μερίδιο από το παραθαλάσσιο οικόπεδο σημαντικής αξίας.

«Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζω δεν με ενδιαφέρουν τα λεφτά. Το θέμα είναι να βρεθεί η Ευαγγελία γιατί ανησυχώ πάρα πολύ. Ήρθαν οι αστυνομικοί και με βρήκαν στο χωράφι που μάζευα χόρτα. Τι πράγματα είναι αυτά; Θα κάνω εγώ κακό στην αδελφή μου; Εκείνη την ώρα που λένε πως ήρθε, εγώ ήμουν στο χωράφι μου, όπως κάθε μέρα. Αν την έβλεπα δεν θα το ΄λεγα στην αστυνομία; Έκανε λάθος ο αδελφός μου, που είπε πως ήρθε σε μένα και μου ‘φερε φαγητά. Σε κείνον πήγαινε τα φαγητά…», τόνισε.

Για τις κινήσεις της αγνοούμενης όπως τις κατέγραψε η κάμερα που την δείχνει στην αρχή να πηγαίνει προς το σπίτι του αδελφού της, μετά να παίρνει το καρότσι που είχε αφήσει και να ξαναγυρνάει, είπε:

«Δεν ήρθε στο σπίτι μου. Θα μπορούσε να φύγει από την πίσω πόρτα του αδελφού μου που οδηγεί στην πλευρά της παραλίας, κάτι που άλλωστε συνήθιζε. Δεν θα την ενοχλούσε η βροχή. Μακάρι να ζει και να βασιλεύει και να χαρώ και γω…».

Ισχυρίστηκε πως η αγνοούμενη πήγαινε παλιότερα φαγητά στο σπίτι της, αλλά τα κρεμούσε στην κλειδωμένη εξώπορτα του οικοπέδου από την πλευρά της παραλίας, γιατί δεν ήθελε να μπει μέσα. Ανέφερε πως τα δυο της παιδιά, που δεν βγαίνουν από το σπίτι μετά από σοκ που υπέστησαν στο παρελθόν, δεν είδαν την Ευαγγελία εκείνη την ημέρα.

«Δεν θέλω ούτε χωράφια, ούτε λεφτά, να βρεθεί, να μου μιλήσει θέλω. Κι εγώ κι αυτή είμαστε θύματα… Πονεμένες και οι δυο… Την έψαξα παντού στο βουνό, στη θάλασσα, όπου μπορούσα… Σας παρακαλώ, βοηθήστε να τη βρούμε…», κατέληξε με λυγμούς.

Κανείς δεν την είδε να επιστρέφει σπίτι της…
Το «Τούνελ» βρέθηκε και στη γειτονιά της αγνοούμενης γυναίκας στη Νέα Χώρα Χανίων. Η είδηση της εξαφάνισης της ξάφνιασε τόσο τους ενοίκους της πολυκατοικίας όπου βρίσκεται το διαμέρισμα της, όσο και τους κατοίκους της περιοχής. Κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει τι απέγινε.

Οι γείτονες την περιέγραψαν σαν μια γυναίκα με έντονη προσωπικότητα που αντιδρούσε όταν κάτι την ενοχλούσε. «Ήταν το «ραντάρ» της πολυκατοικίας. Αν συνέβαινε κάτι, το μαθαίναμε από εκείνη. Μας ξάφνιασε όταν μάθαμε ότι χάθηκε», είπε μία ένοικος.

Μια γειτόνισσα της ανέφερε πως την είχε συναντήσει στη λαϊκή αγορά μια μέρα πριν χαθεί. «Ψώνιζε με το καροτσάκι της και μιλούσε στο τηλέφωνο… Ξέρω πως κάθε Κυριακή ετοίμαζε τάπερ με φαγητά και πήγαινε στον αδελφό της στην Αγία Μαρίνα με το λεωφορείο. Την επομένη που δεν την είδα να καθαρίζει στην πολυκατοικία όπως συνήθιζε, κατάλαβα πως κάτι συμβαίνει…», τόνισε με ανησυχία.

Η υπεύθυνη της εταιρίας καθαριότητας που φροντίζει την πολυκατοικία που έμενε, μίλησε στο «Τούνελ». Η αγνοούμενη ειδοποιούσε όταν επρόκειτο να λείψει από το διαμέρισμα της για μεγάλο χρονικό διάστημα. «Αυτή τη φορά δεν μας είπε τίποτε. Ήταν συνεπής στις πληρωμές της. Το μόνο που μας είχε πει ήταν πως φρόντιζε τον αδελφό της γιατί ήταν άρρωστος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η αγνοούμενη συνταξιούχος έχει ύψος 1.60 και λευκά μαλλιά κομμένα καρέ. Το κινητό της τηλέφωνο το είχε πάντα μαζί της και δεν έχει βρεθεί. Εκκρεμεί η άρση τηλεφωνικού απορρήτου. Μαζί της είχε πάντα την τσάντα με τα προσωπικά της έγγραφα, ενώ τα κλειδιά της τα είχε πάνω της και όχι στην τσάντα για να μην την κλέψουν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.