Αντώνης Δαγκλής: Ο Αντεροβγάλτης των Αθηνών – Δολοφονούσε ιερόδουλες και στην συνέχεια τις τεμάχιζε (φωτο)

Αντώνης Δαγκλής: Ο Αντεροβγάλτης των Αθηνών – Δολοφονούσε ιερόδουλες και στην συνέχεια τις τεμάχιζε (φωτο)

Το ημερολόγιο έγραφε 23 Ιανουαρίου 1997, όταν ο 23χρονος Αντώνης Δαγκλής άκουγε τον πρόεδρο του δικαστηρίου να του ανακοινώνει πως καταδικάζεται σε 13 φορές ισόβια και κάθειρξη 25 ετών.

Η δράση του γνωστού και ως «Αντεροβγάλτη των Αθηνών» είχε πλέον τελειώσει.

Ο Αντώνης Δαγκλής καταδικάστηκε για τη δολοφονία τριών ιερόδουλων, αλλά και για απόπειρες δολοφονίας άλλων έξι, καθώς και για άλλα αδικήματα. Πρόκειται για ένα σίριαλ κίλερ που σε κάποιους θύμιζε τον «Τζακ Αντεροβγάλτη», αφού δολοφονούσε ιερόδουλες, τις τεμάχιζε και πετούσε τα κομμάτια τους.

Ο ίδιος είχε πει πως μισούσε όλες τις ιερόδουλες, γιατί του θύμιζαν τη μητέρα του, η οποία ΄Ήταν ιερόδουλη. Χαρακτηριστικά είχε αναφέρει στη δίκη «Μισούσα όλες τις ιερόδουλες και συνεχίζω να τις μισώ. Πήγαινα να τις δω για σεξ αλλά ξαφνικά άλλες εικόνες έρχονταν στο μυαλό μου. Άκουγα φωνές οι οποίες με διέταζαν να σκοτώνω. Μία φορά σκέφτηκα να πνίξω τη μνηστή μου, αλλά συγκράτησα τον εαυτό μου».

Οι δολοφονίες των δύο ιερόδουλων

Ο Ελληνας σίριαλ κίλερ είχε δολοφονήσει τρεις ιερόδουλες, ενώ είχε αποπειραθεί να δολοφονήσει άλλες έξι γυναίκες. Η δράση του ξεκίνησε από το 1992, ενώ εκείνος ήταν μόλις 18 ετών και σταμάτησε με τη σύλληψή του από την αστυνομία το 1995.

Το 1995 η ελληνική κοινωνία συγκλονίζεται όταν εντοπίστηκε το πτώμα της 29χρονης Ελένης Παναγιωτοπούλου σε τραγική κατάσταση. Η ιερόδουλη είχε στραγγαλιστεί και στη συνέχεια ο δολοφόνος αφαίρεσε τα σπλάχνα, τις θηλές της και στη συνέχεια την τεμάχισε. Μάλιστα δεν σταμάτησε εκεί αφού σκορπίστηκε τα διαμελισμένο πτώμα της στη Αθηνών-Λαμίας, οι Αρχές.

Την ίδια χρονιά, ανήμερα Χριστούγεννα, εντοπίστηκε και δεύτερο πτώμα ιερόδουλης σε αντίστοιχη κατάσταση. Θύμα ήταν η 26χρονη Αθηνά Λαζάρου. Το σώμα της εντοπίστηκε διαμελισμένο στον Βοτανικό.

Από τις έρευνες προέκυψε πως ο Δαγκλής είχε επιχειρήσει να σκοτώσει άλλες 6 γυναίκες. Μία από αυτές, η Αγγλίδα Αν Χάμσον, κατάφερε να ξεφύγει όταν του είπε πως κάνει πορνεία μόνο για να καταφέρει να βγάλει το εισιτήριο της επιστροφής της. Ο Δαγκλής την είχε εξαναγκάσει σε στοματικό έρωτα λέγοντας πως «Όλες οι πουτάνες πρέπει να πεθάνουν».

Το φορτηγάκι και η Αγγλίδα και η πρώτη δολοφονία

Ο Δαγκλής οδηγούσε ένα λευκό φορτηγάκι και από εκεί ξεκίνησε να ξετυλίγεται το κουβάρι της δράσης του από τις Αρχές. Συνελήφθη στις 21 Ιανουαρίου του 1996 για την απαγωγή και τον βιασμό μίας Αγγλίδας τουρίστριας, της Ανν Χάμσον. Όταν την απήγαγε, την ανάγκασε να του κάνει στοματικό έρωτα και στη συνέχεια θα την δολοφονούσε, καθώς θεωρούσε πως ήταν ιερόδουλη. Εκείνη όμως του είπε πως κάνει πορνεία προσωρινά για να μπορέσει να εξασφαλίσει χρήματα ώστε να αγοράσει εισιτήριο επιστροφής. Ο Δαγκλής την πίστεψε και την ελευθέρωσε.

Στη συνέχει ο Ελληνας σίριαλ κίλερ ομολόγησε τα εγκλήματά του, καθώς και ακόμη μία δολοφονία γυναίκας το 1992. Το σώμα της άτυχης κοπέλας είχε βρεθεί σε κάδους απορριμάτων.

Συγκεκριμένα όπως ομολόγησε τον Οκτώβρη του 1992, σε ηλικία 18 ετών έκλεψε ένα αυτοκίνητο και πήγεσε μια «πιάτσα» ιερόδουλων στο Κολωνάκι. Σταμάτησε στη Σέκερη και μίλησε σε μία κοπέλα 35 ετών. Συνομιλούν και τελικά συμφωνούν στο τίμημα και κατευθύνονται στον Καρέα. Εκεί την στραγγάλισε. Στη συνέχεια με απόλυτη ψυχραιμία επέστρεψε στο σπίτι του, πήρε σιδηροπρίονο, μαχαίρι και σακούλες σκουπιδιών. Τεμάχισε το σώμα της γυναίκας σε 30 κομμάτια.

Τελικά αυτοκτόνησε στη φυλακή

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Δεν με κρίνατε δίκαια» είπε ο Αντώνης Δαγκλής, μόλις άκουσε την απόφαση των δικαστών πριν οδηγηθεί στη φυλακή. Τελικά τα ξημερώματα του Σαββάτου 2 Αυγούστου 1997 έβαλε τέλος στη ζωή του. Εντοπίστηκε απαγχονισμένος στο κελί 33 του Ψυχιατρικού Καταστήματος των Δικαστικών Φυλακών Κορυδαλλού. Είχε κρεμαστεί από τα κάγκελα του κελιού, ενώ δίπλα του βρέθηκε επίσης απαγχονισμένος ο συγκρατούμενός του Γ. Μακρίδης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.