Θεσσαλονίκη: «Ξεγέλασαν» ΑΤΜ με κάρτες – αντίγραφα και έκλεψαν 10.000 ευρώ

Θεσσαλονίκη: «Ξεγέλασαν» ΑΤΜ με κάρτες – αντίγραφα και έκλεψαν 10.000 ευρώ

Ρουμάνοι είχαν αναπτύξει παράνομη δράση σε ΑΤΜ στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, χρησιμοποιούσαν ειδικές κάρτες ανάληψης και κατάφεραν να αποσπάσουν συνολικά 10.190 ευρώ.

Στα ίχνη ατόμων που προέβαιναν σε παράνομες αναλήψεις χρημάτων από ΑΤΜ χρησιμοποιώντας ειδική μεθοδολογία, οδήγησε η επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για δύο Ρουμάνους ηλικίας 41 και 33 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτες μέσω υπολογιστή από κοινού, τετελεσμένες και σε απόπειρα.

Το 2017, με τη χρήση ειδικών ελασμάτων και αντιγράφων (κλώνων) καρτών ανάληψης «παγίδευαν» τα ΑΤΜ τραπεζικών ιδρυμάτων (μέθοδος TRANSACTION REVERSAL FRAUD – TRF), προβαίνοντας σε παράνομες αναλήψεις χρημάτων.

Αποτέλεσμα το εκάστοτε τραπεζικό ίδρυμα να υφίσταται οικονομική ζημία.

Από την έρευνα προέκυψε ότι προέβησαν σε έντεκα περιπτώσεις παράνομων αναλήψεων (9 τετελεσμένες και 2 απόπειρες) από εννέα ΑΤΜ της Θεσσαλονίκης, αποσπώντας συνολικά 10.190 ευρώ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: thestival

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.