ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Νέα εξέγερση «ανηλίκων» αλλοδαπών στον Έβρο: Έβαλαν φωτιά σε κοντέινερ

Νέα εξέγερση «ανηλίκων» αλλοδαπών στον Έβρο: Έβαλαν φωτιά σε κοντέινερ

Δεύτερη εξέγερση στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Φυλάκιο Ορεστιάδας, σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα, όταν ομάδα 5 με 10 «ανήλικων» μεταναστών ξεκίνησαν να προκαλούν φθορές στο χώρο, σπάζοντας τζάμια και κάνοντας ζημιές.

Οι παράνομοι μετανάστες που εξεγέρθηκαν φιλοξενούνται στην πτέρυγα ανηλίκων, και αιτία των επεισοδίων ήταν τόσο οι συνθήκες διαβίωσης, όσο και η ταχύτητα στις διαδικασίες ταυτοποίησης και χορήγησης ασύλου, που για τους ανηλίκους διαρκεί περισσότερο χρονικά.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν γύρω στις στις 4 μμ και αργότερα η ίδια ομάδα ατόμων έβαλε φωτιά σε ένα κοντέινερ, το οποίο παραδόθηκε στις φλόγες.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, και ευτυχώς ούτε η πυρκαγιά ούτε τα επεισόδια έλαβαν μεγαλύτερη διάσταση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το περιστατικό αυτό, αποτελεί μόνο ένα δείκτη των διαστάσεων που έχει λάβει το μεταναστευτικό στον Έβρο, αλλά και της αδυναμίας διαχείρισης του φαινόμενου σε τοπικό επίπεδο εξαιτίας της ανυπαρξίας φύλαξης των συνόρων τα οποία είναι ουσιαστικά ανοικτά για τον οποιονδήποτε θέλει να περάσει στην ελληνική επικράτεια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.