ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Οργανώσεις ανέλαβαν την ευθύνη για τις βόμβες

Οργανώσεις ανέλαβαν την ευθύνη για τις βόμβες

Την ευθύνη για τις τρομοκρατικές εμπρηστικές επιθέσεις  σε σπίτια γνωστών δημοσιογράφων ανέλαβε, με προκήρυξη που αναρτήθηκε στο γνωστό δικτυακό τόπο έκφρασης ακροαριστερών εξωκοινοβουλευτικών οργανώσεων, το Indymedia, οι οργανώσεις «Κύκλοι Παραβατικών/Πυρήνας Εραστές της Ανομίας – Μαχόμενη Μειοψηφία» που φαίνεται συνεργάστηκαν για να συντονίσουν τα κτυπήματα.

Στην προκήρυξη αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι τα ΜΜΕ αποτελούν την επίσημη εκπροσώπηση του συστήματος και το βασικό πυλώνα της κρατικής στρατηγικής, κάνοντας λόγο για «υποκριτική διγλωσσία» των μέσων.

Οι δράστες τοποθέτησαν τα ξημερώματα της Παρασκευής αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς, αποτελούμενους ο καθένας από δύο γκαζάκια, στις εισόδους πολυκατοικιών όπου διαμένουν δημοσιογράφοι σε Αγία Παρασκευή, Άλιμο, Λυκαβηττό, Μαρούσι και Πεντέλη. Σε όλες τις περιπτώσεις σημειώθηκαν μικρές υλικές ζημιές.

Συγκεκριμένα, το μπαράζ των επιθέσεων ξεκίνησε στις 03.40 στο σπίτι όπου διέμενε παλαιότερα ο Γιώργος Οικονομέας στο Λυκαβηττό και συνεχίστηκε στις 04.10 στο σπίτι του Αντώνη Λιάρου στην Αγία Παρασκευή, στις 04.15 στο σπίτι του Αντώνη Σκυλλάκου και της συζύγου του Ευαγγελίας Μπαλτατζή στην Πεντέλη, την ίδια ώρα στο σπίτι του Χρήστου Κώνστα στο Μαρούσι και στις 04.45 στο σπίτι του Πέτρου Καρσιώτη στον Άλιμο.

Η οργάνωση έχει εμφανιστεί και στο παρελθόν, με πιο πρόσφατη περίπτωση αυτήν της 8ης Ιανουαρίου 2012, όταν και χτύπησε στην εταιρεία Πληροφορικής «Byte Computer ΑΒΕΕ», στο Κουκάκι.

Το Νοέμβριο του 2012, η οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με γκαζάκια στο σπίτι της πρώην γενικής γραμματέως του υπουργείου Περιβάλλοντος, Μαρίας Καλτσά, στο Ψυχικό.

Στις 25 Νοεμβρίου, στην Κυψέλη, η ίδια οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση στο όχημα ατόμου, για το οποίο ισχυριζόταν ότι είχε επιτεθεί με μαχαίρι σε μετανάστες, μετά τη δολοφονία του Μανώλη Καντάρη.

Στις 17 Ιουλίου του 2012 η εν λόγω οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση στο εστιατόριο «Αλάτσι» του δημοσιογράφου Σταύρου Θεοδωράκη και στην εταιρεία «Πάνου ΑΕΒΕ» στο Πολύγωνο.

Δηλαδή έχουν “αδυναμία” στους τηλεοπτικούς “αστέρες”…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.