ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Δύτης ΕΜΑΚ για την τραγωδία στην Κρήτη: «Ήμασταν πεπεισμένοι ότι θα τους βρούμε» (βίντεο-φωτο)

Δύτης ΕΜΑΚ για την τραγωδία στην Κρήτη: «Ήμασταν πεπεισμένοι ότι θα τους βρούμε» (βίντεο-φωτο)

Ως μια από τις πιο δύσκολες αποστολές που έχει αναλάβει στα 20 χρόνια καριέρας του, χαρακτήρισε δύτης της ΕΜΑΚ, την επιχείρηση αναζήτησης των τεσσάρων επιβατών του μοιραίου αυτοκινήτου που παρασύρθηκε από ορμητικά νερά στον Γεροπόταμο, της Μεσαράς.

«Σε αυτές τις δύσκολες επιχειρήσεις τα ανθρώπινα συναισθήματα αναγκαζόμαστε να τα αφήσουμε στην άκρη για χάρη του καθήκοντος. Επρεπε να παραμερίσουμε τη συγκίνηση, τη στεναχώρια και τον πόνο για να κάνουμε τη δουλειά μας» είπε ο έμπειρος δύτης της ΕΜΑΚ Μιχάλης Δαφέρμος στο neakriti.gr.

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Δαφέρμο «κύριο μέλημα μας ήταν να παραδώσουμε τους ανθρώπους στις οικογένειες τους. Και το πετύχαμε. Βέβαια δεν υπήρχε περίπτωση να φύγουμε από εκεί χωρίς να βρούμε τους ανθρώπους. Ήμασταν πεπεισμένοι ότι θα τους βρούμε, θα καταθέταμε όλες μας τις δυνάμεις και την ψυχή μας για να βρούμε αυτούς τους ανθρώπους» προσέθεσε.

Αναφορικά με την επιχείρηση, ο δύτης της ΕΜΑΚ υποστήριξε ότι ακολούθησαν ό,τι ακριβώς προβλέπει το πρωτόκολλο έρευνας.

«Αρχικά κάνουμε έρευνες στην κοίτη του ποταμού δεξιά και αριστερά από το ποτάμι. Περπατήσαμε κατά μήκος του ποταμού κάνοντας οπτικό έλεγχο και επισταμένη έρευνα. Στη συνέχεια κατεβήκαμε μέχρι τις όχθες και ελέγξαμε όλα τα σημεία τα οποία και σύμφωνα με την εμπειρία μας μάς δείχνουν ότι κάτι υπάρχει, ότι έχουμε ενδείξεις ότι κάτι μπορούμε να βρούμε» εξήγησε.

Καρέ – καρέ η στιγμή εντοπισμού του μοιραίου αυτοκινήτου

Αμέσως μετά ήταν ώρα να «οργώσουν» τον Γεροπόταμο με βάρκες, ακολουθώντας και οδηγίες των κατοίκων της περιοχής.

«Μπήκαμε στο ποτάμι με βάρκα και αξιοποιήσαμε στο έπακρο τις πληροφορίες από κατοίκους της περιοχής, που ξέρουν το ποτάμι και μπορούν να μας βοηθήσουν. Ενώ προχωράμε, μας ενημερώνουν ότι εθεάθη το αυτοκίνητο από συναδέλφους πυροσβέστες» είπε ο κ. Δαφέρμος και προσέθεσε:

«Κατευθυνόμαστε κατευθείαν προς το σημείο και αφού βεβαιωνόμαστε ότι πρόκειται για το επίμαχο αυτοκίνητο ξεκινάμε αμέσως της ανάσυρση του και φυσικά τον εντοπισμό και ανάσυρση των πτωμάτων. Εκείνη τη στιγμή δεν σκεφτόμαστε τίποτε άλλο, δεν κοιτάμε τι γίνεται γύρω μας, λειτουργούμε με καθαρό μυαλό, επικεντρωνόμαστε στο έργο μας και το μόνο που σκεφτόμαστε να βρούμε την άκρη του νήματος».


«Δεν θα ξεχάσω ποτέ όσα συνέβησαν εδώ»

Ο Μιχάλης Δαφέρμος χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη επιχείρηση ως μια από τις δυσκολότερες της καριέρας του:

«Σίγουρα δεν πρόκειται να ξεχάσω τα όσα συνέβησαν στο Γεροπόταμο. Δυστυχώς αν και την ολοκληρώσαμε αισίως, η έκβαση ήταν τραγική στην συγκεκριμένη υπόθεση και την «κρατώ» ως μια από τις πιο αντίξοες στην καριέρα μου. Για μένα, η πιο κρίσιμη και δύσκολη επιχείρηση ήταν εκείνη του 1999 με τον μεγάλο σεισμό στην Αθήνα και εκεί τα συναισθήματα δυνατά με πολλές ανθρώπινες απώλειες».

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα τελούνται οι κηδείες των τεσσάρων αδικοχαμένων ανθρώπων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.