Κωδικός «Τέθριππον άρμα»: Aσκηση ετοιμότητας για σεισμό 6,1 Ρίχτερ στην Αθήνα

Κωδικός «Τέθριππον άρμα»: Aσκηση ετοιμότητας για σεισμό 6,1 Ρίχτερ στην Αθήνα

Άσκηση ετοιμότητας για σεισμό μεγέθους 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, με ευθύνη της αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας και του Κεντρικού Τομέα της Περιφέρειας Αττικής.

Η άσκηση έφερε την κωδική ονομασία «Τέθριππον άρμα» και συνοδεύτηκε από ασκήσεις ετοιμότητας και πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του ΟΑΣΠ, της ΕΛΑΣ, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, 5 δήμων 14 σχολείων και όλων των εθελοντικών ομάδων διάσωσης, ενώ συμμετείχαν με διάφορους ρόλους και παρακολούθησαν εκπρόσωποι από 62 συναρμόδιους φορείς.

Στόχος της άσκησης ήταν ο έλεγχος του συντονισμού και της επικοινωνίας μεταξύ των εμπλεκόμενων υπηρεσιακά φορέων, της άμεσης απόκρισης των εμπλεκόμενων δομών στη σύγκληση και λειτουργία των φορέων έκτακτου Συντονιστικού Οργάνου Περιφερειακής Ενότητας και η κινητοποίηση-συνδρομή των Εθελοντικών Ομάδων Πολιτικής Προστασίας.

Η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννα Τσούπρα, αναφέρθηκε στις βασικές δυσλειτουργίες που καλείται κάθε φορά να αντιμετωπίσει η Πολιτική Προστασία και επισήμανε την ανάγκη ρύθμισής τους από την κεντρική διοίκηση. Προβλήματα, τα οποία παρουσιάζονται σε έκτακτες καταστάσεις από την έλλειψη ενιαίου συστήματος επικοινωνίας, εξειδικευμένου προσωπικού στις υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας και των δύο βαθμών της Αυτοδιοίκησης, σχολής για την εκπαίδευση των εμπλεκομένων είτε από το προσωπικό είτε από τους εθελοντές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο πλαίσιο της άσκησης, πραγματοποιήθηκαν δύο ενημερωτικές παρουσιάσεις. Η πρώτη αφορούσε στα μέτρα προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς μας από εκδήλωση ισχυρών σεισμών και έγινε από τον διευθυντή Ερευνών Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, Βασίλη Καραστάθη. Η δεύτερη είχε ως θέμα τα μέσα και τις τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών και έγινε από τον συντονιστή Ομάδων Έκτακτης Ανάγκης Αττικής, SV1QVW και μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών, Αναστάσιο Χιώνη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.