ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Επανακατέλαβαν το κτίριο της Κυψέλης

Επανακατέλαβαν το κτίριο της Κυψέλης

Στη συμβολή των δρόμων Λ. Καραγιάννη και Δροσοπούλου, στο κτίριο «Μεταξάτου» της Κυψέλης, επέστρεψαν τα 16 άτομα, που προσήχθησαν το μεσημέρι και αφέθηκαν πριν από λίγο ελεύθερα.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, η επιχείρηση που διενεργήθηκε το πρωί από αστυνομικές δυνάμεις δεν ήταν «εκκένωσης» του κτιρίου, δεδομένου ότι δεν απαιτήθηκε κάτι τέτοιο από τον ιδιοκτήτη (σσ. στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι το πανεπιστήμιο Αθηνών), αλλά έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν παρανομίες.

Για τον λόγο αυτό, μετά την ολοκλήρωση της έρευνας και αφού δεν προέκυψε επιβαρυντικό στοιχείο για κανέναν, οι αστυνομικοί αποχώρησαν και έδωσαν τα κλειδιά στους προσαχθέντες.

Σημειώνεται, ότι μετά την είσοδο, το πρωί, των αστυνομικών στο κτίριο, υπήρξε παρέμβαση από το πανεπιστήμιο Αθηνών, απ΄όπου διευκρινιζόταν ότι δεν ζητήθηκε εκκένωση του κτιρίου.

«Το κτίριο Μεταξάτου είναι κληροδότημα των τριών ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, του Πανεπιστημίου Αθηνών, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και της Σχολής Καλών Τεχνών.

«Στη συγκεκριμένη ενέργεια της Αστυνομίας, το Πανεπιστήμιο Αθηνών και, απ΄ό,τι πληροφορούμαι από τους πρυτάνεις του Πολυτεχνείου, Σ. Σιμόπουλο, και της Σχολής Καλών Τεχνών, Γ. Χαρβαλιά, ουδεμία εμπλοκή είχαμε», δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδ. Πελεγρίνης και πρόσθεσε: «Πριν από μερικούς μήνες είχαμε αναφερθεί και οι τρεις στην Πολεοδομία για να ελέγξει τη στατικότητα του κτιρίου, χωρίς ωστόσο έως σήμερα η πολεοδομία να έχει κατορθώσει να ελέγξει τον χώρο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.