ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Εξάρθρωση σπείρας διαρρηκτών και εμπόρων ναρκωτικών

Εξάρθρωση σπείρας διαρρηκτών και εμπόρων ναρκωτικών

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας μία εγκληματική οργάνωση που διέπραττε διαρρήξεις σπιτιών και διακινούσε ναρκωτικά στην πόλη της Λάρισας.

Συνολικά συνελήφθησαν επτά άτομα ηλικίας 65, 34, 36, 31, 37, 34 και 45 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών, των διακεκριμένων κλοπών, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, καθώς και για παραβίαση της νομοθεσίας περί Όπλων και περί Τελωνειακού Κώδικα.

Επιπλέον, συνελήφθη άλλος ένας 47χρονος για κλεπταποδοχή.

Από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας διαπιστώθηκε ότι η εγκληματική οργάνωση είχε συσταθεί και δραστηριοποιούνταν τουλάχιστον από το Νοέμβριο του 2012, λειτουργούσε με ιεραρχική δομή, ενώ τα μέλη της είχαν προκαθορισμένους διακριτούς ρόλους.

Συγκεκριμένα, τα αρχηγικά στελέχη της οργάνωσης καθόριζαν τις δραστηριότητες της ομάδας και των μελών της και μάλιστα ανέθεταν στον 45χρονο συλληφθέντα τη διάθεση – πώληση των κλοπιμαίων και στον 65χρονο και 31χρονο τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Δύο εκ των συλληφθέντων είχαν ενταχθεί στην οργάνωση προμηθεύοντας ναρκωτικά στον 36χρονο αρχηγό της και διαθέτοντας κλοπιμαία στον 45χρονο.

Από τις μέχρι τώρα έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεγάλος αριθμός κλοπιμαίων μεταξύ των οποίων πλήθος χρυσαφικών – κοσμημάτων, ηλεκτρονικές συσκευές και κινητά τηλέφωνα, πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, ναρκωτικές ουσίες και λαθραία τσιγάρα.

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε ενεχυροδανειστήρια και καταστήματα αγοράς χρυσού, κατά τους οποίους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 71 συνολικά κοσμήματα, από τα οποία τα 65 δεν διέθεταν τα απαιτούμενα παραστατικά, ενώ τα έξι είχε πουλήσει ο 36χρονος αρχηγός της οργάνωσης, αφού προηγουμένως τα είχε αφαιρέσει από το σπίτι ενός 51χρονου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.