ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Κ. Συνολάκης για τραγωδία στο Μάτι: «Παντελής έλλειψη συντονισμού – Ένα χάλι…»

Κ. Συνολάκης για τραγωδία στο Μάτι: «Παντελής έλλειψη συντονισμού – Ένα χάλι…»

Για παντελή έλλειψη συντονισμού από την Πυροσβεστική και την Πολιτεία έκανε λόγο ο καθηγητής φυσικών καταστροφών του Πολυτεχνείου Κρήτης, Κωνσταντίνος Συνολάκης, αναφερόμενος στις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι.

«Αδιανόητο, δεν είχα φανταστεί τέτοια παντελή έλλειψη συντονισμού, αυτή την παντελή έλλειψη συνεννόησης, αυτό το χάλι... Ντράπηκα σαν άνθρωπος και σαν Έλληνας όταν βγήκε η εισαγγελική έκθεση στη δημοσιότητα», τόνισε ο κ. Συνολάκης μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6.

«Το απόγευμα της 23ης Ιουλίου γίνονταν 200 τηλεφωνήματα το λεπτό προς το συντονιστικό της Πυροσβεστικής… Καταλαβαίνετε την απόγνωση των ανθρώπων… Δεν δόθηκε οργανωμένη εκκένωση. Κανένας δεν τους είπε σηκωθείτε και φύγετε απ’ τα σπίτια σας. Οι περισσότεροι από το Μάτι έφυγαν γιατί τρέχανε οι γείτονές τους», πρόσθεσε ο καθηγητής φυσικών καταστροφών, ενώ υποστήριξε:

«Πού ήταν η αστυνομία; Δεν υπήρχε σαφής οδηγία για το τι να κάνουν οι άνθρωποι. Γι’ αυτό άλλοι έφευγαν με το αμάξι στην ευθεία και εγκλωβιζόντουσαν και άλλοι πήγαιναν προς τη θάλασσα. Δεν υπήρχε ελικόπτερο να επιβλέπει και να δίνει οδηγίες».

«Οι άνθρωποι είχαν φθάσει στο σημείο να τηλεφωνήσουν σε πολιτικούς προκειμένου να επικοινωνήσουν οι ίδιοι με το λιμενικό και να μάθουν έρθουν να τους μαζέψουν», συμπλήρωσε ο κ. Συνολάκης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όσο για το αν πάρθηκε κάποια πολιτική ευθύνη ο κ. Συνολάκης τόνισε: «Από πολιτικούς όχι…Χάσαμε πολύ χρόνο. Γίνανε λάθη. Έπρεπε να βγει κάποιος να το παραδεχτεί για να δούμε τι καλύτερο θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει. Όταν αφήνεις να βγαίνει προς τα έξω ότι όλα κύλησαν τέλεια και όπως έπρεπε, τότε δεν αφήνεις να παρθούν και τα κατάλληλα μέτρα όπως είμαστε προετοιμασμένοι για να κοιτάξουμε την επόμενη μέρα, έχουν γίνει οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν ώστε να αλλάξει αυτό το άθλιο σύστημα που δεν υπάρχει κοινή επιχειρησιακή εικόνα;».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.