ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

ΥΠΕΞ Αυστρίας: Στις χώρες μέσης επικινδυνότητας κατατάσσει την Ελλάδα

ΥΠΕΞ Αυστρίας: Στις χώρες μέσης επικινδυνότητας κατατάσσει την Ελλάδα

Στις χώρες με μέσο επίπεδο επικινδυνότητας, κατατάσσει την Ελλάδα σχετικός κατάλογος που παραθέτει σε σημερινό δημοσίευμά της, με τίτλο «Οι πλέον επικίνδυνες χώρες του κόσμου» η αυστριακή εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ» παραπέμποντας για «ταξιδιωτικές οδηγίες» στην ιστοσελίδα του αυστριακού υπουργείου Εξωτερικών.

Στο δημοσίευμά της, η «Ντερ Στάνταρντ» επικαλούμενη τον αποκαλούμενο «Risk Map» της βρετανική εταιρείας Control Risk, αναφέρει πως η Ελλάδα κατατάσσεται στις χώρες μέσης επικινδυνότητας, μαζί με τη Νότια Ιταλία, την Κροατία, την Τουρκία και εν μέρει τη Βοσνία- Ερζεγοβίνη και την Αλβανία, ενώ ως πλέον ασφαλείς χώρες αναφέρονται εκείνες της Βόρειας Αμερικής, η Αυστραλία και στην Ευρώπη, η Ελβετία, η Σλοβενία και οι σκανδιναβικές χώρες.

Για «ταξιδιωτικές οδηγίες» το δημοσίευμα παραπέμπει στην ιστοσελίδα του αυστριακού υπουργείου Εξωτερικών, όπου για την Ελλάδα αναφέρονται μια σειρά πληροφορίες, επικαιροποιημένες στις 16 Νοεμβρίου του 2012.

Σύμφωνα με αυτές, στην Ελλάδα μπορεί να υπάρχουν συχνά σύντομες κινητοποιήσεις, αλλά και γενικές απεργίες και διαδηλώσεις, που πιθανόν να παρακωλύουν την κυκλοφορία, τις δημόσιες συγκοινωνίες, καθώς και τις πτήσεις και τα δρομολόγια των πλοίων. Στους Αυστριακούς τουρίστες συνιστάται να αποφεύγουν τις διαδηλώσεις -που, όπως σημειώνεται, περιορίζονται, ως επί το πλείστον, στις μεγάλες πόλεις- καθώς μπορεί να υπάρξουν έκτροπα.

Αναφέρονται όμως και άλλα για την παράνομη μετανάστευση καθώς είναι ένα θέμα που τους «καίει» ιδάιτερα. Δείτε λοιπόν τι λέει το αυστριακό υπουργείο. .

Έτσι πιο συγκεκριμένα το  αυστριακό υπουργείο Εξωτερικών προειδοποιεί τους ταξιδιώτες για την παράνομη μετανάστευση στην Ελλάδα, εφιστώντας την προσοχή για παράνομους μετανάστες που επιβιβάζονται κρυφά σε οχήματα και πλοία.

Με άλλα λόγια το αυστριακό υπουργείο λέει στους αυστριακούς τουρίστες να έχουν στην προσοχή τους μην πάρουν κατά λάθος κανένα μετανάστη μαζί τους στο αυτοκίνητό τους ή στις αποσκευές τους!

Έτσι και αλλιώς πάντως όταν τους βρίσκουν τους γυρίζουν πίσω στην Ελλάδα ταυτόχρονα όμως οι φυλλάδες τους κατηγορούν την Ελλάδα γιατί κακομεταχειρίζεται τους μετανάστες που οι ίδιοι δεν θέλουν!

 Στη συνέχεια γίνεται λόγος για τον κίνδυνο κλοπής προσωπικών αντικειμένων, αλλά και για πιθανές επιθέσεις, που σημειώνονται όλο και πιο συχνά στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, σε δημόσια κτίρια και πρόσωπα, και οι οποίες, όμως, δεν στρέφονται κατά των τουριστών καθώς εδώ οι Έλληνες έχουν την τιμητική τους…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.