Συνελήφθη Χάκερ προσωπικών δεδομένων από την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος

Συνελήφθη Χάκερ προσωπικών δεδομένων από την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος

Εκατοντάδες χιλιάδες προσωπικά δεδομένα πολιτών, όπως ονοματεπώνυμα, στοιχεία οχημάτων, αριθμοί απόρρητων τηλεφωνικών συνδέσεων, ποσά εισοδημάτων, φορολογικά στοιχεία (πχ ΑΦΜ), βρέθηκαν από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο της επικοινωνίας, κατά τη διάρκεια έρευνας που πραγματοποιήθηκε χτες στα γραφεία της, μετά από πληροφορίες ότι η εταιρεία εμπορεύεται παράνομα, δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη ο ιδιοκτήτης και νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας, 45 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για παραβίαση των νομικών διατάξεων περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

Από την έρευνα στα γραφεία της εταιρείας, εντοπίστηκαν τα προσωπικά στοιχεία πολιτών, σε τρεις ηλεκτρονικούς υπολογιστές και όπως διαπιστώθηκε, για τα στοιχεία αυτά η εταιρεία δεν κατείχε την προβλεπόμενη άδεια από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Κατασχέθηκαν, τρεις εσωτερικοί σκληροί δίσκοι συνολικής χωρητικότητας 13.200 GB, οι οποίοι θα αποσταλούν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις.

Ο 45χρονος ιδιοκτήτης θα οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να προσδιοριστεί επακριβώς ο αριθμός των προσωπικών δεδομένων, καθώς επίσης η προέλευση αλλά και πού τα διέθεσε η εταιρεία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr            

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.