ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Αυξημένες περιπολίες της ΕΛΑΣ σε πιθανούς στόχους

Αυξημένες περιπολίες της ΕΛΑΣ σε πιθανούς στόχους

Με αύξηση των νυχτερινών περιπολιών της Αμεσης Δράσης, της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. αλλά και ενίσχυση των αστυνομικών που φρουρούν στόχους απαντά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στο μπαράζ επιθέσεων που ξεκινά από μολότοφ και γκαζάκια και φτάνει μέχρι σφαίρες από καλάσνικοφ.

Όσο δεν εμφανίζεται προκήρυξη της ομάδας που επιτέθηκε στο γραφείο του πρωθυπουργού προκειμένου να αποκωδικοποιηθούν μελλοντικές κινήσεις το ενδεχόμενο μιας νέας επίθεσης παραμένει ανοικτό, με αποτέλεσμα ο μόνος τρόπος αντίδρασης της Αστυνομίας να είναι η αύξηση περιπολιών και φρουρών σε πρόσωπα και κτίρια-στόχους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τη Δευτέρα και κάθε νύχτα περιπολούν στην Αθήνα περίπου 50 περιπολικά της Άμεσης Δράσης, 50 μοτοσικλέτες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ενώ ανάλογα με τις συνθήκες 4-6 ομάδες ΔΕΛΤΑ «ξενυχτούν» στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Η αυξημένη αστυνόμευση είναι ορατή και δεν είναι τυχαίο ότι την Τρίτη στην περιοχή της Καισαριανής -συγκεκριμένα στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως- εντοπίστηκαν από την Άμεση Δράση και συνελήφθησαν τρεις νεαροί ηλικίας 22 και 23 ετών οι οποίοι μετέφεραν στο αυτοκίνητό τους περίεργα αντικείμενα όπως κουκούλες, γάντια, μαχαίρι και ένα άδειο μπιτόνι βενζίνης.

Όπως διαπιστώθηκε, ο ένας από τους τρεις νεαρούς φέρεται να ανήκει στον αντεξουσιαστικό χώρο και στο παρελθόν είχε συλληφθεί για επίθεση σε αστυνομικό. Επιπροσθέτως, η Αστυνομία εκτιμά πως οι συλληφθέντες ενδεχομένως να εμπλέκονται και σε εμπρησμούς ΑΤΜ και πολιτικών γραφείων.

Την ίδια ώρα, καθημερινά συσκέπτεται το ειδικό συμβούλιο της Αστυνομίας που αποφασίζει για το αν είναι απαραίτητη η φρούρηση από αστυνομικούς σε πολιτικούς και επιχειρηματίες και επανεξετάζει τις αιτήσεις για φρούρηση και τα νέα δεδομένα προκειμένου να ενισχυθεί -αν κριθεί απαραίτητο- η φύλαξη.

Σε γενικές γραμμές, υπάρχει αύξηση στη φρούρηση προσώπων και κτιρίων που ανήκουν στη λεγόμενη «κόκκινη» λίστα της ΕΛ.ΑΣ., ενώ δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να υπάρξει επανασχεδιασμός όλου του πλάνου ασφαλείας υψηλών προσώπων μετά τα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί στο σύγχρονο αντάρτικο πόλης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.