«Σουσάδικο της κόκας»: «Στα μαλακά» ρίχνει η εισαγγελέας τους εμπλεκόμενους

«Σουσάδικο της κόκας»: «Στα μαλακά» ρίχνει η εισαγγελέας τους εμπλεκόμενους

Ένοχοι κρίθηκαν οι περισσότεροι κατηγορούμενοι στην υπόθεση του κυκλώματος κοκαΐνης στο Κολωνάκι. Ωστόσο, το κατηγορητήριο ήταν ηπιότερο τελικά.

Υπέρ της ενοχής της πλειοψηφίας των κατηγορουμένων για την υπόθεση του κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης με «έδρα» το εστιατόριο-μπαρ Lilisou στο Κολωνάκι, τάχθηκε σήμερα η εισαγγελέας της έδρας, ζητώντας όμως μετατροπή του κατηγορητηρίου που τους βαρύνει προς το επιεικέστερο.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα, τέσσερις εκ των 27 συνολικά κατηγορουμένων θα πρέπει να απαλλαγούν. Πρόκειται για γνωστό παρουσιαστή, γνωστή ηθοποιό, τον γιο της και τον επιχειρηματία στο χώρο της εστίασης.

Τα τέσσερα αυτά πρόσωπα μετείχαν στη μετοχική σύσταση της εταιρείας που διαχειριζόταν το εστιατόριο στο Κολωνάκι.

Ειδικότερα, η εισαγγελέας επισήμανε ότι «για τους κατηγορούμενους υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες για το εάν γνώριζαν ότι γινόταν διακίνηση ναρκωτικών στο μαγαζί τους και προτείνω την απαλλαγή τους».

Ως προς τους «επώνυμους» πελάτες του κυκλώματος, μεταξύ των οποίων γνωστή ηθοποιός και σύζυγος πασίγνωστου επιχειρηματία με εμπλοκή σε ποινικές υποθέσεις και άλλα πρόσωπα, η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε τη μετατροπή της κατηγορίας και την καταδίκη τους για το αδίκημα της ιδίας χρήσης ναρκωτικών ουσιών.

«Αυτά τα πρόσωπα δεν διέθεταν περαιτέρω τις ναρκωτικές ουσίες αλλά τις χρησιμοποιούσαν προς ίδιαν χρήση» επισήμανε η εισαγγελική λειτουργός.

Αναφορικά με τον 55χρόνο επιχειρηματία μέτοχο στο επίμαχο εστιατόριο -μπαρ του Κολωνακίου ο οποίος κατηγορείται ότι προμηθευόταν τα ναρκωτικά και, εν συνεχεία, τα διέθετε στην επώνυμη πελατεία, η εισαγγελέας ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος για το αδίκημα της συμμετοχής σε συμμορία κατά μετατροπή του αδικήματος της εγκληματικής οργάνωσης και για διακίνηση ναρκωτικών.

Αρχικά η εισαγγελέας της έδρας τόνισε ότι από την όλη ακροαματική διαδικασία προέκυψε το ότι προσδοκώμενο όφελος των κατηγορουμένων από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών είναι κάτω του ποσού των 75.000 ευρώ και όχι άνω όπως αναφέρεται στο παραπεμπτικό βούλευμα που εκδόθηκε για την υπόθεση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα, η εισαγγελέας ζήτησε να γίνει δεκτός ο ισχυρισμός ορισμένων εκ των κατηγορουμένων και υπό την προϋπόθεση ότι αποδεικνύεται μέσω επισήμων εγγράφων ότι είναι τοξικοεξαρτημένοι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.