Συνεχίζεται η επιχείρηση του Ξένιου Διός

Συνεχίζεται η επιχείρηση του Ξένιου Διός

 Συνεχίστηκε και χθες η επιχείρηση του Ξένιου Διός στο κέντρο της Αθήνας για την πάταξη της λαθρομετανάστευσης.

– Προσήχθησαν 466 αλλοδαποί σε Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

– Συνελήφθησαν 5 αλλοδαποί, γιατί δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις παραμονής στη χώρα.

– Προσήχθησαν από υπαίθριους χώρους 23 εκδιδόμενες γυναίκες, σε βάρος των οποίων υποβλήθηκαν ισάριθμες μηνύσεις.

  Μέχρι στιγμής, από την έναρξη της επιχείρησης, έχουν σημειωθεί τα ακόλουθα αποτελέσματα:

– Προσήχθησαν 70.661 αλλοδαποί.

– Συνελήφθησαν 4.297 αλλοδαποί, γιατί δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις παραμονής στη χώρα.

-Συνελήφθησαν 55 άτομα (αλλοδαποί και Έλληνες) για παράνομη οπλοκατοχή, κατοχή ναρκωτικών ουσιών, διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών, διακίνηση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, παροχή καταλύματος σε μεγάλο αριθμό ατόμων και διευκόλυνση της παραμονής τους, κατοχή λαθραίων τσιγάρων, παρεμπόριο, παρακώλυση κυκλοφορίας οχημάτων σε φωτεινούς σηματοδότες, καταδιωκτικά έγγραφα καθώς και για πολεοδομικές παραβάσεις.

– Διενεργήθηκαν 506 έρευνες σε σπίτια, παρουσία εισαγγελικών λειτουργών.

Από την Οικονομική Αστυνομία:

– Ελέγχθηκαν 206 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά και παροχής υπηρεσιών.

– Βεβαιώθηκαν 93 φορολογικές παραβάσεις.

– Συνελήφθησαν 14 άτομα (αλλοδαποί και ημεδαποί).

– Κατασχέθηκαν 6 ταμειακές μηχανές.

  Επιπλέον:

– Εντοπίστηκαν 12 παράνομα «μίνι καζίνο», ενώ συνελήφθησαν 193 άτομα (υπεύθυνοι και παίκτες) και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, συνολικά 215 ηλεκτρονικά παιγνιομηχανήματα «φρουτάκια», 39 ηλεκτρονικές «ρουλέτες» και 16 επιτραπέζιες ρουλέτες, 76 Η/Υ (μεταξύ των οποίων μονάδες και server για τα παιγνιομηχανήματα και τις κάμερες), 5 οθόνες, 24 τραπέζια για διενέργεια απαγορευμένων παιγνίων, 18.775 μάρκες, 10 τηλεοράσεις, 45 κάμερες επιτήρησης εξωτερικών και εσωτερικών χώρων (με χειριστήρια και ηλεκτρονικούς καταγραφείς) και 15.365 ευρώ.

– Εντοπίστηκαν 11 αποθήκες και λοιποί χώροι με πάνω από 3,5 εκατομμύρια είδη παρεμπορίου και λαθραία προϊόντα.

– Ελέγχθηκαν 106 οίκοι ανοχής, 2 ξενοδοχεία, 1 κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, 1 νυχτερινό κέντρο και συνελήφθησαν 245 άτομα (αλλοδαποί και Έλληνες) για παραβάσεις περί ηθών κ.ά. Κινήθηκε η διαδικασία διοικητικής απέλασης για 111 από τα άτομα αυτά (αλλοδαπές).

– Προσήχθησαν από υπαίθριους χώρους 2.255 εκδιδόμενες γυναίκες (αλλοδαπές και Ελληνίδες), σε βάρος των οποίων υποβλήθηκαν ισάριθμες μηνύσεις. Από αυτές 10 βρέθηκαν θετικές στο ιό HIV.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.