ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Μηχανοκίνητο Τμήμα με 200 κομάντος δημιουργεί η Πυροσβεστική

Μηχανοκίνητο Τμήμα με 200 κομάντος δημιουργεί η Πυροσβεστική

Διακόσιοι κομάντος με 20 πυροσβεστικά οχήματα θα μετέχουν στο Μηχανοκίνητο Τμήμα της Πυροσβεστικής, που συστήνεται με καθυστέρηση οκτώ μηνών από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, αλλά και τα λάθη και τις παραλείψεις του κρατικού μηχανισμού, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 100 άνθρωποι.

Το «Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων» θα έχει ως έδρα την 1η ΕΜΑΚ και ως αποστολή την ενίσχυση του έργου του ΠΣ σε 24ωρη βάση, εξασφαλίζοντας την άμεση κινητοποίηση με πυροσβεστικά οχήματα, υλικά και μέσα για την ταχεία αντιμετώπιση συμβάντων ανά την Επικράτεια.

Σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η σύσταση του Μηχανοκίνητου Τμήματος, με απόφαση της Όλγας Γεροβασίλη κρίθηκε απαραίτητη, καθώς μέχρι σήμερα, σε συμβάντα που αντιμετωπίζονται από τις κατά τόπους Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, συνδράμουν Υπηρεσίες από γειτονικές περιοχές εάν το συμβάν είναι εκτεταμένο, ή και από όλη την Επικράτεια, εάν είναι μεγαλύτερης έκτασης.

Αυτός ο τρόπος υποστήριξης της επιχειρησιακής δράσης μεταξύ των Υπηρεσιών επιφέρει την αποδυνάμωσή τους σε περίπτωση ταυτόχρονης εκδήλωσης πυρκαγιών στις περιοχές αρμοδιότητάς τους.

Μάλιστα, οι κομάντος του Μηχανοκίνητου Τμήματος θα βρίσκονται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα, με στόχο να μετακινούνται και να προωθούνται σε όλη τη χώρα, ακόμη και με αεροπορικά μέσα, εάν χρειαστεί.

Σε ό,τι αφορά στην ενίσχυση του προσωπικού, το ΠΣ προχωράει άμεσα στην πρόσληψη 876 Πυροσβεστών Πενταετούς Απασχόλησης, οι οποίοι είναι από τους επιτυχόντες που προέρχονται από τον οικείο πίνακα επιλαχόντων εποχικών, οι οποίοι από συμβασιούχοι μετατρέπονται σε επί θητεία προσωπικό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι 56 μόνιμοι δόκιμοι Πυροσβέστες Γενικών Καθηκόντων προέρχονται από τον πίνακα επιλαχόντων του οικείου διαγωνισμού του 2011 και η όλη διαδικασία αναμένεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές Απριλίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.