Γ.Μαρακάκης: «Ο κ. Λυκουρέζος είναι 86 ετών – Το ένταλμα σύλληψης είναι προκλητικό»

Γ.Μαρακάκης: «Ο κ. Λυκουρέζος είναι 86 ετών – Το ένταλμα σύλληψης είναι προκλητικό»

Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες οι Αρχές συνέλαβαν τον γνωστό ποινικολόγο, Αλέξανδρο Λυκουρέζο, σχολίασε ο Γιάννης Μαρακάκης.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο Γιάννης Μαρακάκης χαρακτήρισε το ένταλμα σύλληψης προκλητικό, ενώ διευκρίνισε πως ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος δεν είναι καταζητούμενος, ούτε ύποπτος φυγής.

«Είναι δεδομένο ότι θα αφήσουμε τις αρχές να κάνουν το έργο τους. Σε ό,τι όμως αφορά το ένταλμα σύλληψης είναι προκλητικό. Επίσης προκλητικό ήταν και για την περίπτωση του κυρίου Αντωνόπουλου. Ο κ. Λυκουρέζος είναι 86 ετών. Το γραφείο από το σπίτι του είναι τρία τετράγωνα και μετακινείται καθημερινά με τα πόδια», είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Μαρακάκης.

Και συνέχισε λέγοντας: «Το κυριότερο είναι πως δεν είναι καταζητούμενος, δηλαδή δεν αναζητείται. Για να εκδώσει κάποιος ένταλμα σύλληψης θα πρέπει να είναι ύποπτος φυγής ή να αναζητείται. Ο κ. Λυκουρέζος ήταν ένας εκ των συνηγόρων του κ. Αντωνόπουλου. Συνεπώς πήγαινε καθημερινά στο ανακριτικό γραφείο και είχε πάει στον ανακριτή δύο φορές μετά την επιβολή της προσωρινής κράτησης του κ. Αντωνόπουλου. Δεν είναι καταζητούμενος».

Καταληκτικά, ο Γιάννης Μαρακάκης εξέφρασε τον προβληματισμό του για τον τρόπο της σύλληψης του γνωστού ποινικολόγου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Μας προβληματίζει αυτό που έχει γίνει, δηλαδή με τον τρόπο που εξεδόθη το ένταλμα και έγινε κινηματογραφικά η σύλληψη. Ο άνθρωπος αυτός στοχοποιείται και με αυτό τον τρόπο αποδυναμώνεται το τεκμήριο της αθωότητας», είπε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.