ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Αποχώρησαν οι μετανάστες από το Σύνταγμα

Αποχώρησαν οι μετανάστες από το Σύνταγμα

Αποχώρησαν τελικά οι δεκάδες μετανάστες από την πλατεία Συντάγματος, όπου είχαν βρει καταφύγιο τις τελευταίες ημέρες μετά την εκκένωση του υπό κατάληψη κτιρίου που διέμεναν στα Εξάρχεια.

Οι πρόσφυγες με καταγωγή κυρίως από Συρία και Αφγανιστάν, διανυκτέρευσαν σε σκηνές και αρνούνταν να αποχωρήσουν, καθώς ζητούσαν να μείνουν σε κάποια δομή φιλοξενίας.

Τελικά, μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις δέχθηκαν να αποχωρήσουν οι περισσότεροι εξ αυτών.

Κατά πληροφορίες, μία μικρή ομάδα μεταναστών, περίπου 15 άτομα, αρνήθηκαν να μπουν στα πούλμαν αλλά δέχθηκαν να εγκαταλείψουν την πλατεία Συντάγματος.

Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής παρακαλούσε νωρίτερα τους πρόσφυγες που έχουν κατασκηνώσει στο Σύνταγμα να σέβονται τους νόμους της χώρας που τους φιλοξενεί. Τους παρακαλούσε δε να αποχωρήσουν, γιατί δημιουργούν αρνητική εικόνα για τους ίδιους στην κοινή γνώμη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Οι περίπου 60 πολίτες τρίτων χωρών που έχουν κατασκηνώσει σε μέρος της πλατείας Συντάγματος, βρίσκονται εκεί ύστερα από επιχειρήσεις εκκένωσης καταλήψεων που πραγματοποίησε η Ελληνική Αστυνομία. Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, σε συνεργασία με τον ΔΟΜ, από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το ζήτημα, έχει προτείνει στους ανθρώπους αυτούς να μεταφερθούν σε διαθέσιμες θέσεις φιλοξενίας σε ξενοδοχεία και άλλα καταλύματα, όπως έγινε και με τους υπόλοιπους που ήταν σε καταλήψεις», ανέφερε στην ανακοίνωσή του το υπουργείο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.