ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ανεξέλεγκτη η κατάσταση: Ακόμα ένας νεκρός από μαχαίρωμα στις φυλακές Τρικάλων

Ανεξέλεγκτη η κατάσταση: Ακόμα ένας νεκρός από μαχαίρωμα στις φυλακές Τρικάλων

Νέα αιματηρή επίθεση στις φυλακές Τρικάλων σημειώθηκε λίγο μετά τις 11.00 το πρωί.

Ένας κρατούμενος δέχθηκε μαχαιριές στο στήθος και στο πόδι από συγκρατούμενούς του και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Τρικάλων βαριά τραυματισμένος.

Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, το θύμα δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή. To επεισόδιο σημειώθηκε στην πτέρυγα με τους Αλβανούς κρατούμενους όπως αναφέρουν τα trikalavoice.gr, trikalaola.gr

Είναι ο δεύτερος νεκρός κρατούμενος στις φυλακές Τρικάλων το τελευταίο 20ημερο. Στις 12 Απριλίου είχε χάσει τη ζωή του από χτυπήματα στην ίδια φυλακή, ένας 60χρονος κρατούμενος.

Τότε είχε έντονο καβγά με αλλοδαπό συγκρατούμενο του, με αποτέλεσμα να δεχτεί χτυπήματα στο κεφάλι και να χάσει τις αισθήσεις του. Πολύ γρήγορα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Τρικάλων, αλλά ήταν ήδη αργά αφού είχε χάσει τη ζωή του.

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στις φυλακές

Πρόκειται για ακόμη ένα τραγικό συμβάν σε φυλακές της χώρας, που έρχεται απλώς να επιβεβαιώσει πως η κατάσταση βρίσκεται εκτός ελέγχου.

Το τελευταίο διάστημα έχουν καταγραφεί αλλεπάλληλα αιματηρά επεισόδια, με αποκορύφωμα το μαχαίρωμα μέχρι θανάτου Αλβανού κρατούμενου στις φυλακές Κορυδαλλού, το οποίο, μάλιστα, καταγράφηκε και σε βίντεο.

Την Πέμπτη 11-04-2019, στον Κορυδαλλό υπήρξε επεισόδιο με έναν 33χρονο Έλληνα και έναν 27χρονο Αλβανό να πέφτουν θύματα άγριου βασανισμού από ομάδα κρατουμένων που τους χτύπησαν με μαστίγια από καλώδια.

Για όλα αυτά το Υπουργείο Δικαιοσύνης εκφράζει την οργή του, αλλά το πρόβλημα παραμένει. Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι προειδοποιούν ότι τα πράγματα θα ξεφύγουν ακόμα περισσότερο, αν δεν ληφθούν τα απαιτούμενα μέτρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.