Δολοφονία Έλληνα στην Ίμβρο: Αναζητούσαν τον «θησαυρό» που έλεγε ότι είχε στο σπίτι του ο ηλικιωμένος (βίντεο)

Δολοφονία Έλληνα στην Ίμβρο: Αναζητούσαν τον «θησαυρό» που έλεγε ότι είχε στο σπίτι του ο ηλικιωμένος (βίντεο)

Μία φήμη φαίνεται ότι «όπλισε» το χέρι των δολοφόνων του ηλικιωμένου, Ζαφείρη Πιγνιάρη, που συνήθιζε να ζει μακριά από τον πολύ κόσμο στην αγροικία του στον Ευλάμπιο στην Ίμβρο.

Σύμφωνα με την ομογενειακή εφημερίδα «Απογευματινή» έχει συλληφθεί ένα άτομο από τη στρατοχωροφυλακή και αναζητούνται τουλάχιστον άλλα δύο άτομα.

Όπως είπε στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος της κοινότητας στο Γλυκύ της Ίμβρου, Αργύρης Μπαξεβάνης οι δολοφόνοι είχαν σκάψει παντού, στο σπίτι, στην αγροικία, αναζητώντας χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα, αφού υπήρχε η φήμη για τον γέροντα, ότι είχε θάψει έναν μικρό θησαυρό στο σπίτι του, καθώς δεν εμπιστευόταν τις τράπεζες.

Η αγροικία του βρίσκεται εκτός της κατοικημένης περιοχής και τον 86χρονο εντόπισε νεκρό ένα φιλικό του πρόσωπο που είχε πάει για να δώσει φαγητό.

Τον βρήκαν δεμένο χειροπόδαρα

Όπως σημείωσε η εφημερίδα «Απογευματινή» τον βρήκε δεμένο χειροπόδαρα και ματωμένο, ενώ οι χώροι του σπιτιού ήταν ακατάστατοι. Σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν την περίπτωση η οικογένεια του θύματος φέρεται να διαθέτει περιουσία, δεν είναι όμως σαφές εάν το θύμα διατηρούσε στο σπίτι του μετρητά ή τιμαλφή.

Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα τα τοπικά τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι η στρατοχωροφυλακή συνέλαβε ένα άτομο και διερευνώνται τα στοιχεία για ενδεχόμενη εμπλοκή τριών ακόμη υπόπτων.

Ο δήμαρχος Ίμβρου Ουνάλ Τσετίν μαζί με συνεργάτες του, επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου Κύριλλο, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά τους και παράλληλα τον διαβεβαίωσε ότι οι έρευνες θα συνεχιστούν και πως δεν θα επιτραπεί αυτό το συμβάν να χαλάσει «την αρχή των Ιμβρίων για ειρηνική συμβίωση». Ο Μητροπολίτης Ίμβρου Κύριλλος πήγε στον χώρο της δολοφονίας όπου τέλεσε δέηση υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του θύματος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.