Σπείρα μετέφερε παράνομους αλλοδαπούς μετανάστες με πολυτελή αυτοκίνητα

Σπείρα μετέφερε παράνομους αλλοδαπούς μετανάστες με πολυτελή αυτοκίνητα

Έναν ιδιαίτερο τρόπο είχε βρει σπείρα που μετέφερε παράτυπους αλλοδαπούς χωρίς να κινεί υποψίες.

Η σπείρα παραλάμβανε τους αλλοδαπούς στον Έβρο και τους προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας, χρησιμοποιώντας πολυτελή τζιπ.

Η αστυνομία συνέλαβε τέσσερα μέλη της σπείρας. Πρόκειται για αλλοδαπούς από 24 έως 45 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, παράνομης μεταφοράς-προώθησης αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας, διευκόλυνση εισόδου υπηκόων τρίτων χωρών στο εσωτερικό της χώρας, κλοπής, απείθειας και βεβαιώθηκε παράβαση για παραποίηση στοιχείων κυκλοφορίας.

Στο πλαίσιο έρευνας, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τρία μέλη της σπείρας σε περιοχές του Εβρου, το Σάββατο. Οι δύο από αυτούς, 36 και 24 ετών, βοηθούσαν 16 παράτυπους μετανάστες να μπουν παράνομα στην Ελλάδα.

Ο τρίτος, 36 ετών, ήταν ο οδηγός που θα τους προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας. Το τέταρτο μέλος της σπείρας, ένας 45χρονος, εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη, αφού πρώτα είχε αποβιβάσει 12 από τους παράτυπους μετανάστες, που ήταν τόσο στον χώρο επιβατών του αυτοκινήτου, όσο και στον χώρο των αποσκευών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο 45χρονος πριν από την επιβίβαση και μετά την αποβίβαση των μεταναστών άλλαξε τις πινακίδες κυκλοφορίας του οχήματος που οδηγούσε. Στο πλαίσιο της έρευνας που έγιναν στα δύο πολυτελή τζιπ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 5 ζευγάρια πινακίδων κυκλοφορίας (για τα 2 είχε δηλωθεί κλοπή και για το 1 απώλεια), 11 κινητά τηλέφωνα και 670 ευρώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.