Ρουβίκωνας: Διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για τις επιθέσεις

Ρουβίκωνας: Διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για τις επιθέσεις

Κακουργηματικές κατηγορίες θα αντιμετωπίσουν τα μέλη του Ρουβίκωνα, για την επίθεση που εξαπέλυσαν στο κτίριο της Βουλής.

Μετά το σάλο και τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν για τον βανδαλισμό του κτιρίου της Βουλής από μέλη της συλλογικότητας Ρουβίκωνας -με αίτημα την χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα- η Εισαγγελία της Αθήνας προχώρησε στην άσκηση δίωξης σε βαθμό κακουργήματος κατά των μετεχόντων στην καταδρομική επιχείρηση στο περιστύλιο της Βουλής για το αδίκημα της φθοράς ιστορικού μνημείου που διώκεται ως κακούργημα.

Μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης, που αφορά όλους όσοι συμμετείχαν στον βανδαλισμό του κοινοβουλίου -ανεξάρτητα με το αν έχουν ή όχι ήδη συλληφθεί- το ένα μέλος του Ρουβίκωνα που συνελήφθη και οδηγήθηκε στις εισαγγελικές αρχές είναι αντιμέτωπο με κατηγορία κακουργήματος και παραπέμφθηκε σε τακτική ανάκριση.

Σάλος από την επίθεση του Ρουβίκωνα στο κοινοβούλιο

Το μέλος του Ρουβίκωνα που συνελήφθη είναι 37 ετών και φέρεται ότι διατηρεί κεντρικό ρόλο στην αντιεξουσιαστική ομάδα, έχοντας συμμετάσχει σε πολλές ακόμη ενέργειες στο παρελθόν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο βανδαλισμός της πρόσοψης του κοινοβουλίου προκάλεσε πάντως την έντονη αντίδραση κομμάτων και πολιτικών προσώπων, ενώ βρέθηκε στο επίκεντρο δημοσιευμάτων διεθνών μέσων ενημέρωσης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.