ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Θέμα ωρών η απόφαση για την άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα

Θέμα ωρών η απόφαση για την άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα

Θέμα ωρών θεωρείται πλέον η απόφαση του ΣΤ’ Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου σχετικά με την άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Την περασμένη Τρίτη (21/05) συζητήθηκε κεκλεισμένων των θυρών, η αναίρεση του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου που σταμάτησε ομόφωνα τη χορήγηση της 7ης άδειας στον «Λουκά» της 17Ν.

Σημειώνεται, ότι υπόψιν του Ποινικού Τμήματος του Ανωτάτου Δικαστηρίου τέθηκε τόσο το υπόμνημα του Δημήτρη Κουφοντίνα, όσο και η εισήγηση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, που άσκησε την αναίρεση. Σύμφωνα με την κυρία Δημητρίου οι πολυισοβίτες δικαιούνται άδεια, επομένως το βούλευμα θα πρέπει να αναιρεθεί.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου επικαλείται παλιότερες γνωμοδοτήσεις, από το 1993 μέχρι και το 2011, της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και δημοσίευση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Παναγιώτη Μπρακουμάτσου, σύμφωνα με τις οποίες και πολυισοβίτες δικαιούνται άδεια, εφόσον έχουν εκτίσει συγκεκριμένο χρόνο κράτησης.

Η απόφαση του Συμβουλίου λοιπόν θα ληφθεί τα επόμενα 24ωρα, πιθανώς και κατά τη διάρκεια της ημέρας. Σε περίπτωση που γίνει δεκτή η αναίρεση το θέμα θα κριθεί εκ νέου από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου.

Απόφαση μετά την επίθεση στη Βουλή
Η απόφαση για τον Δημήτρη Κουφοντίνα ωστόσο θα ληφθεί λίγο μετά την καταδρομική επίθεση του Ρουβίκωνα στη Βουλή για τον Δημήτρη Κουφοντίνα, όπου μέλη της αναρχικής συλλογικότητας πέταξαν μπογιές στο κτίριο προκαλώντας την οργή της αντιπολίτευσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αναφερόμενος στις εξελίξεις της υπόθεσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε εκφράσει τη βεβαιότητα ότι οι θεσμοί και η δικαιοσύνη θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.