ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Πώς καταφέρνει να ξεγλιστρά συνεχώς ο Ρουβίκωνας (βίντεο)

Πώς καταφέρνει να ξεγλιστρά συνεχώς ο Ρουβίκωνας (βίντεο)

Για δεύτερη ημέρα συνεχίστηκαν οι εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών στο Κοινοβούλιο με τους τουρίστες που βρέθηκαν στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη να κοιτούν αμήχανα το θέαμα. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Αλέξανδρου Καλαφάτη για το OPEN TV, η αστυνομία διεξάγει Ένορκη Διοικητική Εξέταση, η οποία δείχνει ελλιπή μέτρα ασφαλείας στη Βουλή.

Αυτό, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, εκμεταλλεύτηκαν τα μέλη του Ρουβίκωνα, τα οποία έχουν συμπληρώσει μέχρι σήμερα 256 επιθέσεις και εξακολουθούν να απειλούν με νέες. Πολλές από τις ενέργειές τους, μάλιστα, έχουν γίνει σε στόχους – φρούρια. Το ελληνικό Κοινοβούλιο έχει γίνει συνολικά τρεις φορές στόχος από τον Ρουβίκωνα.

Στο OPEN απαντούν έμπειρα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. για το πώς ο Ρουβίκωνας καταφέρνει να ξεγλιστρά πάντα από τις Αρχές. «Το πλεονέκτημα του Ρουβίκωνα είναι αιφνιδιαστικές επιθέσεις που κρατάνε πολύ λίγα δευτερόλεπτα», αναφέρει στο OPEN TV ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ., Γιώργος Καλλιακμάνης.

Δεν είναι λίγες οι φορές που τα μέλη του Ρουβίκωνα επιστρατεύουν τη φαντασία τους. Κάποιες φορές ντύνονται τουρίστες όπως στο χτύπημα με μπογιές την Τετάρτη στη Βουλή και άλλες φορές φορούν γιλέκα όπως οι εργάτες και άλλες παίρνοντας ακόμη και τα λεωφορεία της γραμμής.

Τον Νοέμβριο του 2017 τα μέλη του Ρουβίκωνα χρησιμοποίησαν για πρώτη φορά το Μετρό. Τα χτυπήματα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είναι τόσο καλά οργανωμένα που οι Αρχές έχουν παρατηρήσει ότι σε αρκετές περιπτώσεις τα μέλη του Ρουβίκωνα γνωρίζουν τις κινήσεις των αστυνομικών.

Γιατί, όμως, η αστυνομία μετά τις επιθέσεις δεν προχωρά σε συλλήψεις; Ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ., Γιώργος Καλλιακμάνης απαντά ότι «αυτή τη στιγμή η ΕΛ.ΑΣ. δεν διαθέτει μια επιχειρησιακή ομάδα όπως ήταν η ομάδα ΔΕΛΤΑ».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.