Εξιχνιάστηκαν δύο φόνοι από αλβανική συμμορία

Εξιχνιάστηκαν δύο φόνοι από αλβανική συμμορία

 Εξιχνιάστηκε ότι πίσω και από τους  δυο φόνους κρύβεται  Αλβανική ληστρική συμμορία αφού πριν λίγες ώρες μέλη της  …ταυτοποιήθηκαν και για την «ορφανή» ανθρωποκτονία 52χρονου, στο Λαλιώτη Κορινθίας στις 5 Δεκεμβρίου του 2011. Έτσι με καθυστέρηση χρόνων επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά πόσο στοιχίζει στην χώρα το ότι είναι ξέφραγο αμπέλι.

Οι ίδιοι…Αλβανοί στς 18 Ιουνίου τα ξημερώματα μπούκαραν  στον Πύργο Κορινθίας,  στο σπίτι όπου διέμενε 82χρονος και τον σκότωσαν χτυπώντας τον με το κοντάκι κυνηγετικού του όπλου, που βρήκαν μέσα. Οι κακοποιοί  τραυμάτισαν ελαφρά  την 92χρονη γυναίκα του και στην συνέχεια, αφαίρεσαν χρυσαφικά-κοσμήματα  και διέφυγαν.

Όλα έγιναν μπροστά στα μάτια της 61χρονης κόρης του ηλικιωμένου ζυεγαριού, την οποία και δεν χτύπησαν. Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας από το Α.Τ Κιάτου, προέκυψε επιπλέον ότι, μέλη της συγκεκριμένης εγκληματικής ομάδας, την 5-12-2011 το πρωί στο Λαλιώτη Κορινθίας, αφού μπήκαν σε διώροφη κατοικία, όπου διέμενε στο ισόγειο ένας 53χρονος  και στον πρώτο όροφο ο 48χρονος αδερφός του, με τη χρήση σωματικής βίας, τραυμάτισαν θανάσιμα τον 53χρονο και ελαφρά τον 48χρονο. Στην συνέχεια αφαίρεσαν χρήματα και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση με αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 48χρονου. Επιπλέον, όπως επίσης προέκυψε, έχουν διαπράξει και τις ακόλουθες περιπτώσεις ληστείας, κλοπών, κλοπές οχημάτων και απόπειρας κλοπής:

    Την 1-9-2012 και πρώτες πρωινές ώρες, στην Ερατεινή Φωκίδας, αφού μπήκαν σε οικία όπου διέμεναν μέλη οικογενείας, με την απειλή όπλου και την χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και το όχημα της οικογενείας, με το οποίο διέφυγαν.

    Την 27-8-2012 και πρώτες πρωινές ώρες, στο Δίλοφο Λάρισας, αφού μπήκαν σε οικία ημεδαπού, αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονική συσκευή και ένα όχημα, με το οποίο διέφυγαν.

    Την 1-9-2012 τις πρωινές ώρες, στην Ερατεινή Φωκίδας, αφού μπήκαν σε οικία ημεδαπού, αφαίρεσαν διάφορα αντικείμενα.

Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα από το Αστυνομικό Τμήμα Κιάτου, σε βάρος επτά (7) ατόμων, μελών εγκληματικής οργάνωσης,για συνολικά είκοσι τρεις (23) περιπτώσεις ενόπλων ληστειών και κλοπών, σε οικίες, εξοχικές κατοικίες και όχημα, στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας και της Φθιώτιδας. Υπενθυμίζεται ότι τρία από τα μέλη της οργάνωσης, τρεις (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 23, 29 και 23 ετών αντίστοιχα, που είχαν συλληφθεί την 8-9-2012 στο Κιάτο Κορινθίας.  Ως κύριο χαρακτηριστικό της δράσης τους, ήταν η είσοδος σε οικίες ηλικιωμένων με βαρύ οπλισμό και η μεταχείριση – τραυματισμός των θυμάτων τους, με ιδιαίτερα σκληρή χρήση βίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.