ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Απόδραση από τις φυλακές Αυλωνα: Ο φάκελος του 23χρονου Αλβανού έγραφε «είναι επικίνδυνος για απόδραση»

Απόδραση από τις φυλακές Αυλωνα: Ο φάκελος του 23χρονου Αλβανού έγραφε «είναι επικίνδυνος για απόδραση»

«Επικίνδυνος για απόδραση». Τις τρεις αυτές λέξεις περιείχε ο φάκελος του 23χρονου Αλβανού που απέδρασε το βράδυ της Δευτέρας από τις φυλάκες Αυλώνα μαζί με έναν Σύρο κρατούμενο, πριν, τελικά, να συλληφθούν και οι δύο μερικές ώρες αργότερα.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο ο Αλβανός κρατούμενος είχε αρχίσει να «στήνει» την απόδραση από την πρώτη στιγμή της μεταγωγής του στις φυλακές Αυλώνα.

Συνεργός του ο 21χρονος από τη Συρία που ήταν αρχιμάγειρας των φυλακών.

Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στα μαγειρεία και – άγνωστο πώς – κατάφεραν να παραβιάσουν μια πόρτα και να βρεθούν σε ένα προαύλιο πίσω από τα μαγειρεία όπου είναι τοποθετημένοι οι κάδοι απορριμμάτων.

Εκεί έκοψαν ένα συρματόπλεγμα και πέρασαν στη «νεκρή ζώνη» των φυλακών, όπου άρχισαν να τρέχουν έχοντας μαζί τους μια αυτοσχέδια σκάλα. Όταν έφτασαν στον μαντρότοιχο επέλεξαν το μοναδικό σημείο στο οποίο δεν υπήρχε συρματόπλεγμα, κατάφεραν να σκαρφαλώσουν και στη συνέχεια βγήκαν έξω από τις φυλακές.

Πηγές που επικαλείται η εφημερίδα αναφέρουν ότι είχαν γίνει έγγραφες αναφορές για το σημείο στο οποίο δεν υπήρχε συρματόπλεγμα χωρίς να υπάρξει ανταπόκριση και λήψη μέτρων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

‘Ερώτημα παραμένει, τέλος, το γιατί μετήχθη στις φυλακές Αυλώνα, στις οποίες τα μέτρα ασφαλείας είναι πιο «ήπιας έντασης» ένας κρατούμενος όπως ο 23χρονος Αλβανός, ο οποίος εξέτιε ποινή για αγορά, κατοχή και πώληση ναρκωτικών ενώ φέρεται να είχε λάβει μέρος σε αιματηρή συμπλοκή στον Κορυδαλλό με αποτέλεσμα τη δολοφονία ενός 35χρονου Έλληνα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.