ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Συγκρούσεις αστυνομίας με διαδηλωτές στο Πόρτ Σάιντ

Συγκρούσεις αστυνομίας με διαδηλωτές  στο Πόρτ Σάιντ

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι, μεταξύ των οποίων δύο αστυνομικοί, έχασαν τη ζωή τους σε βίαιες συγκρούσεις που σημειώθηκαν στο Πορτ Σάιντ της Αιγύπτου, μετά την θανατική καταδίκη 21 κατηγορουμένων για την ποδοσφαιρική τραγωδία στην πόλη πριν από ένα χρόνο.

Τα επεισόδια ξέσπασαν όταν συγγενείς των καταδικασθέντων προσπάθησαν να εισβάλουν σε φυλακή όπου κρατούνται οι κατηγορούμενοι.

Άγνωστοι άρχισαν να πυροβολούν εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι έκαναν χρήση δακρυγόνων. Αστυνομικά οχήματα αναπτύχθηκαν στην περιοχή για να διαλύσουν τους διαδηλωτές, ενώ τα βίαια επεισόδια επεκτάθηκαν στους δρόμους γύρω από τη φυλακή.

Προηγήθηκε η ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου, σύμφωνα με την οποία καταδικάστηκαν σε θάνατο 21 από τους 73 κατηγορούμενους για τα βίαια επεισόδια που προκάλεσαν το θάνατο 74 ανθρώπων μετά το τέλος ποδοσφαιρικού αγώνα στο Πορτ Σάιντ, την 1η Φεβρουαρίου του 2012.

Ο πρόεδρος του αιγυπτιακού δικαστηρίου διάβασε τα 21 ονόματα που «εστάλησαν στον μουφτή», φράση που σημαίνει την επιβολή της θανατικής ποινής, αφού η εσχάτη των ποινών πρέπει να εγκριθεί από την ανώτατη θρησκευτική αρχή της Αιγύπτου.

Η ετυμηγορία για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους θα ανακοινωθεί στις 9 Μαρτίου, σύμφωνα με το δικαστήριο.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr  

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.