ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Είμαστε βέβαιοι ότι Ελεωνόρα θα δοξάσει (και αυτή...) το όνομα της Ελλάδας στην Ευρωβουλή!

Θεσσαλονίκη: Άνδρας συνελήφθη γιατί πωλούσε αρχαία μέσω διαδικτύου

Θεσσαλονίκη: Άνδρας συνελήφθη γιατί πωλούσε αρχαία μέσω διαδικτύου

Αγγελία πώλησης αρχαίων νομισμάτων είχε αναρτήσει στο διαδίκτυο ημεδαπός στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος για παράβαση του νόμου περί προστασίας των αρχαιοτήτων.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 12 χάλκινα νομίσματα αρχαίων χρόνων, χάλκινο τμήμα πόρπης αρχαϊκών ( κλασσικών χρόνων), 2 χάλκινα ελάσματα αρχαίων χρόνων, 2 μολύβδινα ελάσματα αρχαίων χρόνων, μολύβδινο σταθμίο, μολυβδόβουλο, 16 χάλκινα νομίσματα Βυζαντινών χρόνων, 17 χάλκινα εξαρτήματα ένδυσης, 2 χάλκινες πόρπες, χάλκινο δαχτυλίδι, 7 χάλκινα εξαρτήματα, δισκόμορφο μολύβδινο αντικείμενο, 4 μολύβδινα αντικείμενα και 14 μολύβδινα σφαιρίδια.

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ακόμη ένας συνεργός

Από την προανάκριση προέκυψε η εμπλοκή στην υπόθεση και δεύτερου ημεδαπού, o οποίος, επίσης, συνελήφθη. Στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα μονόκανο, δύο δίκανα κυνηγετικά όπλα και παλαιό εξάσφαιρο περίστροφο, για τα οποία δεν κατείχε σχετική άδεια. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα όπλα που κατασχέθηκαν θα αποσταλούν στην υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση, ενώ τα κατασχεθέντα αρχαία αντικείμενα θα αποσταλούν στην αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων για περαιτέρω αξιολόγηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.