Υπόθεση Novartis: Έρευνα εφ όλης της ύλης από τον Άρειο Πάγο μετά τις καταγγελίες Αγγελή

Υπόθεση Novartis: Έρευνα εφ όλης της ύλης από τον Άρειο Πάγο μετά τις καταγγελίες Αγγελή

Εφ όλης της ύλης έρευνα, μετά από μήνες, για όσα συνέβησαν με την έρευνα των εισαγγελέων Διαφθοράς στην πολύκροτη υπόθεση της Novartis, ανατέθηκε στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτριο Δασούλα.

Θα ερευνηθούν σε βάθος οι χειρισμοί των εισαγγελικών λειτουργών, που ενεπλάκησαν στις έρευνες κατά δέκα πολιτικών χωρίς μέχρι σήμερα να έχουν υπάρξει στοιχεία σε βάρος τους για πολιτικό χρήμα.

Η γενικευμένη έρευνα ξεκίνησε με εντολή της απερχόμενης εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου και αφορά στις σοβαρές καταγγελίες που είδαν και το φως της δημοσιότητας του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή, που επόπτευε τους εισαγγελείς Διαφθοράς αλλά παραιτήθηκε καταγγέλοντας μεθοδεύσεις σε βάρος του και προειλημμένες αποφάσεις για δίωξη πολιτικών.

Η αναφορά Αγγελή, που αφορούσε τα όσα έγιναν, η δεν έγιναν, στο γνωστό ταξίδι στη Βιέννη, είχε τεθεί στο αρχείο από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γρηγόριο Πεπόνη αλλά τώρα τα πάντα ερευνώνται με βάση το σύνολο των καταγγελομένων από τον κ. Αγγελή.

Παράλληλα καταγγελίες κατά Αγγελή έχει διατυπώσει και η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Ράικου που έχει τη βασική ευθύνη των χειρισμών για τη Novartis, οι οποίες επίσης ερευνώνται πλέον υπό το φως των νέων δεδομένων.

Τώρα ξεκίνησε η έρευνα, ενώ οι καταγγελίες είχαν γίνει εδώ και καιρό
Αίσθηση προκαλεί πως οι καταγγελίες αυτές είχαν γίνει καιρό αλλά η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου μόλις τώρα κινήθηκε για διερεύνηση του συνόλου των καταγγελομένων.

Με βάση τις καταγγελίες Αγγελή, είχαν προαποφασιστεί, χωρίς στοιχεία, διώξεις κατά πολιτικών, ενώ όπως αναφέρει ο ίδιος υπήρξαν μεθοδεύσεις κατά τη διάρκεια των ερευνών εξωδικαστικής φύσεως.

Η παραίτηση Ράικου
Σημειωτέον ότι και η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου είχε παραιτηθεί, πριν αναλάβει η Ελένη Τουλουπάκη, καταγγέλοντας γραπτώς και δημόσια εξωθεσμικές παρεμβάσεις στο έργο της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για την υπόθεση της Novartis, που είχε αποτελέσει τη ναυαρχίδα της κυβερνητικής ατζέντας για τα σκάνδαλα, είχαν εμπλακεί από προστατευόμενους μάρτυρες, δέκα πολιτικοί, μεταξύ των οποίων πρώην πρωθυπουργοί με τη βαριά και ατιμωτική κατηγορία για δωροδοκία, χωρίς να υπάρξουν από τις έρευνες στοιχεία με αποτέλεσμα για κάποιους από αυτούς η υπόθεση να έχει μπεί ήδη στο αρχείο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.