Το ΛΣ ζητά ενίσχυση με σκάφη της FRONTEX στο Θρακικό για τις μεταφορές αλλοδαπών

Το ΛΣ ζητά ενίσχυση με σκάφη της FRONTEX στο Θρακικό για τις μεταφορές αλλοδαπών

Τη μετακίνηση σκαφών που «περιπολούν» στο Αιγαίο προς το Θρακικό Πέλαγος ζητά το Λιμενικό Σώμα, αφού οι μεταναστευτικές «ροές», για την αναχαίτιση των οποίων ουδείς κάνει το παραμικρό μέσω θαλάσσιων διαδρομών, έχουν συγκεντρωθεί τις τελευταίες ημέρες στον Έβρο.

Τα στελέχη του Λιμενικού σημειώνουν πως έχει παρατηρηθεί τις τελευταίες ημέρες «χαλάρωση» των μέτρων στα θαλάσσια «σύνορα» από την πλευρά της Τουρκίας με αποτέλεσμα οι «σύγχρονοι δουλέμποροι» (σημ. έτσι αποκαλούνταν τους διακινητές πριν 30 χρόνια καθώς πλέον καμία σχέση με δουλεία δεν έχουν οι υπηρεσίες που προσφέρουν σήμερα) σε συνδυασμό και με τις καλές καιρικές συνθήκες και την ανυπαρξία του ελληνικού κράτους ως αποτρεπτικού μηχανισμού να το εκμεταλλεύονται και να μετακινούν παράνομα αλλοδαπούς, που έτσι και αλλιώς πάντως η κυβέρνηση προωθεί την μετακίνησή τους στην Ελλάδα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι συλλαμβάνονται ακόμη και 17χρονοι ως διακινητές ή… «δουλέμποροι».

Όπως αναφέρει το Βήμα, ένας πολύ μεγάλος αριθμός «προσφύγων»,(σημ. δεν υπάρχουν πλέον πρόσφυγες) για να αποφύγουν τις περιπολίες Ελλήνων συνοριακών φυλάκων και στελεχών του Frontex (σημ. που ούτως ή άλλως δεν κάνουν τίποτα άλλο παρά να υποδέχονται) επιλέγουν να πληρώσουν τα μέλη κυκλωμάτων (είναι λιγότερα τα χρήματα που δίνουν σε σχέση με το «ταξίδι» προς τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου) για να τους περάσουν προς την ελληνική πλευρά διά θαλάσσης και για αυτό το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν αυξηθεί τα περιστατικά εντοπισμού μεταναστών στις θαλάσσιες περιοχές Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.