Ηράκλειο: Βρέθηκε νεκρή και χωρίς μάτια – Η υπόθεση που αποδόθηκε σε τυχαίο θάνατο

Ηράκλειο: Βρέθηκε νεκρή και χωρίς μάτια – Η υπόθεση που αποδόθηκε σε τυχαίο θάνατο

Το άψυχο σώμα της Τζιν Χάνλον είχε ξεβραστεί στο λιμάνι του Ηρακλείου, τον Μάρτιο του 2009. Δέκα χρόνια μετά το μυστηριώδη θάνατο της μητέρας τους, τρεις άνδρες ζητούν απαντήσεις.

Η Τζιν είχε μετακομίσει μόνιμα στο Ηράκλειο το 2008 αλλά μερικούς μήνες αργότερα, το Μάρτιο του 2009, έμελλε να αφήσει την τελευταία της πνοή εκεί, υπό συνθήκες που – σύμφωνα με τη βρετανική «The Sun» – παραμένουν αδιευκρίνιστες.

Τα ίχνη της άτυχης 53χρονης χάθηκαν από το Ηράκλειο, το βράδυ της 9ης Μαρτίου του 2009, ενώ, το τελευταίο της SMS προς το κινητό τηλέφωνο ενός φίλου της, ήταν η λέξη «βοήθεια».

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, παρά το γεγονός ότι όλα τα στοιχεία έδειχναν πως η 53χρονη δολοφονήθηκε, οι αστυνομικές Αρχές απέδωσαν το θάνατό της σε ατύχημα και η υπόθεση έκλεισε.

Τέσσερις ημέρες μετά τη εξαφάνισή της, το απόγευμα της 13ης Μαρτίου 2009, η σορός της γυναίκας βρέθηκε στο λιμάνι του Ηρακλείου «γεμάτη μελανιές και τραύματα, σε κατάσταση αποσύνθεσης, χωρίς μαλλιά και μάτια», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η «The Sun».

Ο «Νίκος» του ημερολογίου

Οι γιοι της άτυχης Βρετανίδας, πιστεύουν, από την πρώτη στιγμή, πως ο θάνατος της μητέρας τους δεν αποτελεί ατύχημα, με την πεποίθησή τους αυτή να ενισχύουν οι εγγραφές της 53χρονης – μερικές εβδομάδες πριν από την εξαφάνισής της – στο ημερολόγιό της, στις οποίες η 53χρονη αναφερόταν συχνά σε κάποιον «Νίκο».

Μια από τις εγγραφές ανέφερε: «Ο Νίκος με κάλεσε για δείπνο, αλλά αρνήθηκα», έγραφε μία εγγραφή, με μία άλλη να αναφέρει «Ο Νίκος μου είπε να πάω από εκεί απόψε, αλλά είπα όχι».

Με βάση τα νέα αυτά στοιχεία, η αστυνομία είχε προσάγει δύο υπόπτους, ωστόσο και οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ σύμφωνα με τη «The Sun», κανένας από τους δύο δεν ήταν ο «Νίκος».

Τι συνέβη το μοιραίο βράδυ;

Το βράδυ της 9ης Μαρτίου η Τζιν ανέφερε σε έναν φίλο της ότι έπινε κρασί με τον εργοδότη της και έφυγε ξαφνικά από τη συνάντησή τους, λέγοντας του πως πηγαίνει μία βόλτα στο Ηράκλειο.

Το ίδιο βράδυ, καταγράφηκε μία κλήση από το κινητό της τηλέφωνο, από την περιοχή του Ηρακλείου. Σε αυτή την κλήση, η 53χρονη φέρεται να είπε σε κάποιον φίλο της πως βρισκόταν σε μπαρ με έναν άνδρα που μιλούσε Ελληνικά, χωρίς όμως να είναι Έλληνας, ενώ λίγα λεπτά αργότερα του έστειλε μήνυμα στο οποίο του έγραφε «Βοήθεια». Μία ώρα αργότερα, βέβαια, τον διαβεβαίωσε πως όλα είναι καλά.

Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που κάποιος είχε επικοινωνία μαζί της.

Γιατί θεωρήθηκε ως ατύχημα ο θάνατός της;

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, η Τζιν είχε τραύματα στον κόκκυγα, στη μέση, στο λαιμό και το κεφάλι, τα οποία καταδείκνυαν πτώση.

Ενώ, το γεγονός ότι το άψυχο σώμα της βρέθηκε σε αυτή την κατάσταση οι ειδικοί ανέφεραν πως οφείλεται στο γεγονός ότι, στην Κρήτη – όπου το μήνα Μάρτιο η θερμοκρασία της θάλασσας είναι στους 16 βαθμούς – ένα σώμα που βρίσκεται στο νερό μπορεί να υποστεί αποσύνθεση γρηγορότερα από ότι αλλού.

Παράλληλα, και ο τότε διοικητής της αστυνομίας σχολίασε στα παιδιά της 53χρονης πως στο αίμα της βρέθηκαν 12mg αλκοόλ, γεγονός που οδήγησε την αστυνομία να μην μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο η γυναίκα να ζαλίστηκε και να έπεσε στη θάλασσα.

Ζητούν να ανοίξει ξανά η υπόθεση

Για τις συνθήκες του θανάτου της Τζιν γυρίστηκε ντοκιμαντέρ με τίτλο «Murder in Paradise» (Δολοφονία στον Παράδεισο), το οποίο προβλήθηκε στις 10 Ιουνίου στο Channel 5 της Βρετανίας.

Με αφορμή το ντοκιμαντέρ, τα παιδιά της 53χρονης ζητούν από την Ελληνική Δικαιοσύνη να «ανοίξει» ξανά η υπόθεση του θανάτου της μητέρας τους.

Όπως αναφέρουν στη «The Sun»: «Αυτή δεν είναι μια απλή ιστορία για εμάς. Είναι όλη μας η ζωή. Έχουν περάσει 10 χρόνια και ο πόνος δε φεύγει. Θέλουμε να μάθουμε τι συνέβη στη μητέρα μας, ώστε να καταφέρουμε να πενθήσουμε για εκείνη.»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μάλιστα, για το θέμα αυτό, τα παιδιά της 53χρονης είχαν μιλήσει και πριν ένα χρόνο στο BBC, αναφέροντας πως σκόπευαν να προσλάβουν νέο δικηγόρο από τη Βρετανία που έχει ως βάση του την Ελλάδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.