ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Δίκη Γρηγορόπουλου: Στις 29 Ιουλίου η απόφαση του Εφετείου για τους Ε.Κορκονέα – Β.Σαραλιώτη (βίντεο)

Δίκη Γρηγορόπουλου: Στις 29 Ιουλίου η απόφαση του Εφετείου για τους Ε.Κορκονέα – Β.Σαραλιώτη (βίντεο)

Αναβλήθηκε για τις 29 Ιουλίου η απόφαση του Εφετείου Λαμίας, για τις ποινές των Ειδικών Φρουρών, Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη, που κατηγορούνται για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβριο του 2018 στα Εξάρχεια.

Έπειτα από μια δίκη με διάρκεια 3,5 ετών και άνω κι ενώ όλοι περίμεναν το δικαστήριο να εκδώσει σήμερα την τελεσίδικη απόφασή του, εμφανίστηκε ως «άγγελος» ένας δικηγόρος, ο οποίος ενημέρωσε τους δικαστές ότι ο συνήγορος του Επαμεινώνδα Κορκονέα, εισήχθη εσπευσμένα χθες στο νοσοκομείο.

Οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής Ζωή Κωνσταντοπούλου και Νίκος Κωνσταντόπουλος έκαναν λόγο για μεθόδευση από την υπεράσπιση με στόχο την καθυστέρηση της έκδοσης της απόφασης. Και αυτό γιατί από την 1η Ιουλίου τίθεται σε ισχύ ο νέος Ποινικός Κώδικας οι διατάξεις του οποίου προβλέπουν -διαζευκτικά- εκτός από την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, ποινή κάθειρξης τουλάχιστον 10 ετών.

Σε συνδυασμό μάλιστα με το γεγονός ότι ο εισαγγελέας στην πρότασή του είχε ζητήσει την μετατροπή της κατηγορίας από ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, η πολιτική αγωγή άστραψε και βρόντηξε. Το δικαστήριο προσπάθησε να βρει ημερομηνίες για τη νέα συνεδρίαση μέσα στον Ιούνιο, αλλά δεν κατέστη εφικτό με αποτέλεσμα η δική να διακόψει για τις 29 Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται πως ο Επαμεινώνδας Κορκονέας έχει καταδικαστεί πρωτοδίκως από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισσας σε ισόβια για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό και είναι κρατούμενος στις φυλακές Δομοκού. Απολογούμενος ο κ. Κορκονέας ισχυρίστηκε ότι δεν είχε καμία πρόθεση να σκοτώσει και ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, λέγοντας: «Θα ήθελα να μπορούσα να αλλάξω τη ροή των πραγμάτων όπως έγιναν. Δεν μπορώ να εκφράσω με λόγια τη μεγάλη μου συντριβή για αυτό που έγινε. Δεν μπορώ να εκφράσω με λόγια αυτό που πέρασε η οικογένεια. Να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στην μάνα τα αδέρφια και στον εκλιπόντα πατέρα του παιδιού. Θα ήθελα στο μέλλον αν μπορούσα να τα φέρει ο Θεός να μιλήσω με τη μητέρα και να της πω πράγματα που θα βγουν μέσα από την καρδιά μου», ανέφερε μεταξύ άλλων».

Ο δεύτερος ειδικός φρουρός Βασίλης Σαραλιώτης καταδικάστηκε σε 10ετή κάθειρξη (σ.σ.: η μικρότερη προβλεπόμενη ποινή) επίσης χωρίς ελαφρυντικά, ο οποίος ωστόσο αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους το 2012.

Το χρονικό της δολοφονίας Γρηγορόπουλου

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου του 2008, στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου, ο 15χρονος Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος έπεσε νεκρός μετά από πυροβολισμό του ειδικού φρουρού της Ελληνικής Αστυνομίας Επαμεινώνδα Κορκονέα, ο οποίος συνοδευόταν από τον συνάδελφο του, Βασίλη Σαραλιώτη. Ο θάνατος ήταν ακαριαίος, καθώς σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση η σφαίρα διαπέρασε την καρδιά και καρφώθηκε στον 10ο θωρακικό σπόνδυλο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.