Πάνω από ένα εκατομμύριο «χάπια των τζιχαντιστών» βρέθηκαν σε κοντέινερ στο λιμάνι του Πειραιά

Πάνω από ένα εκατομμύριο «χάπια των τζιχαντιστών» βρέθηκαν σε κοντέινερ στο λιμάνι του Πειραιά

Πάνω από ένα εκατομμύριο «captagon,» το επωνομαζόμενο ως χάπι των τζιχαντιστών, έχουν εντοπιστεί έως αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες, σε κοντέινερ στο σταθμό εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Πειραιά.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, οι έρευνες πραγματοποιούνται από στελέχη αρμοδίων υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ και του Λιμενικού Σώματος σε τρία κοντέινερ τα οποία έχουν κριθεί ως ύποπτα.

Μετά το τέλος των ερευνών, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη, αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις για τα ευρήματα.

Τι είναι το «captagon»

Το «captagon» είναι ένα από τα ονόματα του ναρκωτικού «συνθετική υδροχλωρική φαινεθυλλίνη». Αρχικά, το captagon ήταν νόμιμο φάρμακο. Χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά τη δεκαετία του 1960 στο πλαίσιο θεραπείας για την ελλειμματική προσοχή/υπερκινητικότητα (ADHD) και τη ναρκοληψία,

Ωστόσο, κατέστη παράνομο στις περισσότερες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, τη δεκαετία του 1980, όταν η εθιστικότητά του έγινε εμφανής.

Το captagon ανήκει στην ευρύτερη οικογένεια των αμφεταμινών. Τα συγκεκριμένα ναρκωτικά παρασκευάζονται από τον άνθρωπο και συνδέονται με φυσικούς νευροδιαβιβαστές, όπως η ντοπαμίνη και η επινεφρίνη.

Όταν ένας άνθρωπος πάρει την ουσία, ο μεταβολισμός του «διαλύει» το φάρμακο σε αμφεταμίνη και θεοφυλλίνη, μια ουσία που μοιάζει με την καφεΐνη, η οποία χαλαρώνει τους μύες γύρω από τους πνεύμονες και χρησιμοποιείται για τη θεραπεία αναπνευστικών ασθενειών και επίσης έχει ισχυρή καρδιοτονωτική λειτουργία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η αμφεταμίνη διεγείρει το κεντρικό νευρικό σύστημα, αυξάνοντας την εγρήγορση και τις φυσικές λειτουργίες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.