ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Στον ανακριτή θα οδηγηθούν αύριο δύο γυναίκες για συμμετοχή στο κύκλωμα αγοραπωλησίας βρεφών

Στον ανακριτή θα οδηγηθούν αύριο δύο γυναίκες για συμμετοχή στο κύκλωμα αγοραπωλησίας βρεφών

Αύριο, στον ανακριτή Θεσσαλονίκης θα οδηγηθούν για να απολογηθούν, δύο γυναίκες ηλικίας 50 και 39 ετών, οι οποίες κατηγορούνται από την Αστυνομία ότι συμμετείχαν σε κύκλωμα αγοραπωλησιών και παράνομων υιοθεσιών βρεφών.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, έχουν επικεντρώσει τις έρευνες κυρίως στην 50χρονη, καθώς, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι της, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, έγγραφα του δημοτικού βρεφοκομείου “Άγιος Στυλιανός”, φωτογραφίες παιδιών, πιστοποιητικά ταυτοτήτων, σφραγίδα ΔΟΥ, κ.α. αντικείμενα. Η υπόθεση βρίσκεται στην κύρια ανάκριση και οι διωκτικές αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, αφού, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Μακεδονία” η 50χρονη είναι εθελόντρια στο δημοτικό βρεφοκομείο της Θεσσαλονίκης. Το γραφείο τύπου και επικοινωνίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή τη σύλληψή της, αναφέρει ότι η 50χρονη δεν είναι εγγεγραμμένη στο μητρώο εθελοντών του βρεφοκομείου, ενώ η πρόεδρος του ιδρύματος, Μαρία Τσιουτάνη, διευκρινίζει ότι εθελοντές του δημοτικού ιδρύματος είναι μόνον όσοι εγγράφονται στο μητρώο και έχουν εκπαιδευτεί και αξιολογηθεί.

Ωστόσο, όπως είπε στο ΑΜΠΕ ανώτερος αξιωματικός της Ασφάλειας, από τη στιγμή που βρέθηκαν στο σπίτι της έγγραφα του βρεφοκομείου, ερευνώνται όλα τα ενδεχόμενα. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε στις 17 Ιανουαρίου, όταν συνελήφθησαν στο “Ιπποκράτειο” νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, 29χρονη Βουλγάρα, ,μητέρα νεογέννητου, με την κατηγορία ότι σκόπευε να πουλήσει το παιδί της, αντί του ποσού των 3.000 ευρώ, ενώ οι αστυνομικοί συνέλαβαν άλλους δύο ομοεθνείς της. Στη συνέχεια, το περασμένο Σάββατο συνελήφθη η 50χρονη, που εμφανίζεται ως εθελόντρια, καθώς επίσης και μια ακόμα υπήκοος Βουλγαρίας, ηλικίας 39 ετών , ενώ αναζητείται, με ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε από την ανακριτή, ένας ακόμα 49χρονος αλλοδαπός.

Το Δημοτικό Βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός», σκοπό έχει να περιθάλπει και να συντηρεί βρέφη καταγόμενα από τη Θεσσαλονίκη που είτε έχουν εγκαταλειφθεί από τους γονείς τους, είτε είναι ορφανά ή έχουν ένα γονέα, που ωστόσο αδυνατεί να φροντίσει. Σήμερα στο ίδρυμα φιλοξενούνται 25 περίπου βρέφη, ενώ άτεκνα ζευγάρια που επιθυμούν να υιοθετήσουν κάποιο παιδί θα πρέπει να απευθυνθούν στη διοίκηση του δημοτικού βρεφοκομείου προκειμένου να κινηθούν οι διαδικασίες υιοθεσίας, οι οποίες είναι χρονοβόρες και ιδιαίτερα αυστηρές.

Το ίδρυμα “Άγιος Στυλιανός” της Θεσσαλονίκης απασχόλησε το πανελλήνιο στις αρχές της δεκαετίας του 60, αλλά και στα μέσα του 1990 όταν είχαν αποκαλυφθεί υποθέσεις αρπαγής βρεφών από τους φυσικούς γονείς και στη συνέχεια παράνομων αγοραπωλησιών. Οι παράνομες αγοραπωλησίες πραγματοποιούνται, κυρίως μέσω των τότε μαιευτηρίων “Ρωσικό” και “Μητέρα”, με θύματα παιδιά φτωχών, αλλά και αριστερών οικογενειών, ενώ στα κυκλώματα εμπλέκονταν δημοτικοί υπάλληλοι, γιατροί, μαίες, δικηγόροι, κ.α. Εκατοντάδες απ΄ αυτά τα παιδιά, που κλάπηκαν από τους γονείς τους και υιοθετήθηκαν παράνομα, την Άνοιξη του 1995 συγκεντρώθηκαν στη Θεσσαλονίκη και ίδρυσαν σύλλογο, ενώ στη συνέχεια, μέσω ερευνών που ακολούθησαν, ορισμένα κατάφεραν να εντοπίσουν τους φυσικούς τους γονείς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.