ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Εξάρθρωση μεγάλου δικτύου διακίνησης λαθρόμεταναστών

Εξάρθρωση μεγάλου δικτύου διακίνησης  λαθρόμεταναστών

  Δίκτυο λαθρεμπορίας ανθρώπων που δραστηριοποιείτο σε όλη την Ευρώπη εξάρθρωσαν οι αρχές. Σε ολόκληρη τη γηραιά ήπειρο συνελήφθησαν 103 άτομα. Στην κοινή επιχείρηση που στήριξε και οργάνωσε η Europol συμμετείχαν 10 ευρωπαϊκά κράτη και η Αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη στήριξη της έννομης τάξης στο Κόσοβο, EULEX Κοσόβου.

  Οι ύποπτοι συνελήφθησαν στην Κροατία, την Τσεχία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ελλάδα, την Ουγγαρία, την Πολωνία, τη Σλοβακία, την Τουρκία και την περιοχή του Κοσσυφοπεδίου. Επιπλέον ενέργειες πραγματοποιήθηκαν στην Ελβετία, ενώ την κοινή επιχείρηση στήριξε και η Αυστρία. Όλοι οι συλληφθέντες φέρεται να εμπλέκονται στην παράνομη διακίνηση μεγάλου αριθμού παράνομων μεταναστών προς και εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κυρίως μέσω της Τουρκίας και της περιοχής των Δυτικών Βαλκανίων.

  Οι παράνομοι μετανάστες προέρχονταν κυρίως από το Αφγανιστάν, το Ιράκ, το Πακιστάν, τη Συρία και την Τουρκία και το εγκληματικό δίκτυο χρησιμοποιούσε διάφορους τρόπους δράσης (modus operandi) για τη λαθραία μετακίνηση τους προς και εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πολύ συχνά, οι μετανάστες μετακινούνταν κάτω από απάνθρωπες και επικίνδυνες συνθήκες, όπως σε πολύ μικρές κρύπτες στο πάτωμα λεωφορείων ή φορτηγών, σε εμπορικές αμαξοστοιχίες ή σε πλοία. Σε μερικές περιπτώσεις, οι μετανάστες ταξίδευαν με πλαστά έγγραφα, ενώ το δίκτυο χρησιμοποιούσε σα modus operandi και εικονικούς γάμους για να ρυθμίσει το καθεστώς διαμονής τους στην Ε.Ε.

  Στο πλαίσιο της επιχείρησης των αρχών, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 117 έρευνες σε σπίτια και άλλου είδους ακίνητα. Κατά τη διάρκεια των ερευνών, κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα, φορητοί υπολογιστές, αποδείξεις τραπεζών, ένα ημι-αυτόματο τουφέκι με μεγάλη ποσότητα πυρομαχικών και περισσότερα από 176.500 ευρώ σε μετρητά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.